23948sdkhjf

PMV Service i medvind

Serviceselskapet og maskinforhandler PMV Service AS har gode tider. - Vi har solgt godt med Spinner-maskiner i år og ser positivt frem til nye maskinsalg senere i år, uttaler Per Mobeck, daglig leder i selskapet.

Maskinregisteret møter PMV Service og bedriftsleder Per Mobeck i hans verksted på Melhus. Her fins det mye verktøy, deler og noen maskiner som benyttes til reparasjoner og fremstilling av nye komponenter. Bedriften utfører service, reparerer, bygger om og moderniserer verktøymaskiner. Per er kreativ og oppfinnsom, så han kan finne på å lage helt nye, egenutviklete løsninger for sine kunder. Og peker på en manuell slipemaskin som nå har blitt styrt med en egen Heidenhain/Omron spesialtilpassing.
- Jeg har skrudd på alt som rører på seg siden jeg var ganske ung, sier Per, og forteller om veien til å bli maskinforhandler.

«Kundekrav å bli forhandler»
- Det var egentlig nabogutten som overtalte meg til å ta utdanning som verktøymaker. Resten er historie, men jeg kan jo nevne at jeg har jobbet som servicemekaniker for eksempelvis Bachke Maskin AS og etterkommeren etter dem i 17 år før jeg begynte for meg selv, forteller Per mens han viser rundt i verkstedet sitt.
Han har reist land og strand rundt på serviceoppdrag, men de siste årene har han konsentrert seg om Trøndelag.
- Jeg liker å komme hjem etter en arbeidsdag, og med mindre langdistansereising kan jeg bruke tiden på andre ting enn å kjøre bil, forklarer han.
Hvordan ble du maskinforhandler?
- Vel, jeg er jo godt kjent med kundene mine gjennom flere tiår i bransjen, så da en kunde spurte om jeg ville se på en tysk maskinprodusent ble jeg nysgjerrig. Han tenkte nemlig å kjøpe en slik maskin, men ikke hvis ikke jeg ville ta ansvaret for maskininstallasjon og service. Per tenker seg om.
- Du vet, jeg syns det var en spennende ide, jeg holder jo på med maskiner hver dag, så hvorfor ikke?

Spinner til Norge
Vi spoler litt frem i tid, året er 2019 og Maskinregisteret møter Per Mobeck på Spinner-fabrikken 
- Det var gøy å ha med kunder og et fagblad til åpent hus hos Spinner. Fabrikkens eiere og ledere hilste på alle sammen og vi fikk en flott omvisning gjennom hele fabrikken med påfølgende demonstrasjon av maskinene i egne demohaller. Jeg var faktisk litt stolt da, sier Per med et stort smil.
Etter at kunden fikk maskinen på plass gikk ryktene om Spinner som nytt merke representert i Norge.
- Det er tydeligvis en del folk som har snakket sammen, for jeg begynte å få forespørsler og så kom det nye ordre. Bare før sommeren har jeg solgt fem maskiner, så jeg er både svært fornøyd og spent på om det kommer flere ordre senere i år, uttaler Per Mobeck.
Maskinregisteret ønsker lykke til med fortsettelsen.

For mer informasjon se: www.pmvservice.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157