23948sdkhjf

Økt verktøylevetid med presisjonskjøling

Sandvik Coromant oppgraderer en mye brukt verktøyfamilie med presisjonskjøling. Nå presenteres Coromant Capto-verktøyholderne til T Max P i to varianter.

Den verdensledende produsenten innen skjærende bearbeiding, Sandvik Coromant, har oppgradert sine Coromant Capto verktøyholdere for T-Max P dreieskjær. Verktøyholderne leveres nå med over- og underkjøling gjennom verktøyet. Presisjonskjøling er særlig gunstig ved maskinering i ISO S-, M- og P-materialer, og denne innovasjonen forlenger levetiden og øker produktiviteten, ifølge produsenten.

To nye varianter

Operasjoner som ståldreiing skaper et høyt trykk på skjæreverktøyet. Det betyr at dreieverktøy med dyser som sørger for riktig og presist treffpunkt for kjølevæsken, kan kontrollere sponbrytingen, og tilby sikker maskinering. I tillegg til å regulere sponbrytingen vil bruk av kjølemiddel gi bedre styring av temperaturen, og dermed lang og forutsigbar levetid for verktøyet, samtidig som det har en positiv innvirkning på overflatekvaliteten.

På grunn av fordelene ved å bruke presisjonskjøling, er mange av Sandvik Coromants verktøy som brukes innenfor ståldreiing utstyrt med denne teknologien. Nå lanseres det en oppgradering av en av Sandvik Coromants mest populære grupper med dreieverktøy. 

T-Max P-skjærene er spesielt konstruert for høyeffektiv dreiing i moderne produksjon, mens Coromant Capto er et modulært hurtigskift-verktøykonsept. Captosystemet tilbyr en rekke forskjellige forlengere og reduksjonsadaptere for å støtte sammenstilling av verktøy med forskjellige lengder og utforming. Som en del av tilbudet som kombinerer det modulære Coromant Capto-grensesnittet med T-Max P-skjær, leveres Coromant Capto-verktøyholderne til T Max P i to varianter: T Max P med hevarm for dreiing av medium til store komponenter, og T Max P Rigid Clamping, med klamp som er konstruert for å levere maksimal fastspenning og driftssikkerhet.

Økt levetid og kostnadsreduksjon

Coromant Capto-verktøyholderne til T-Max P er utstyrt med presisjons over- og underkjøling. Det vil si at det tilføres kjølevæske både til skjæresonen, og flankene på verktøyet.  Hensikten med denne funksjonen er å redusere temperaturen. 

Ettersom overkjøling med forhåndsstyrt presisjon kan forbedre sponformingen, vil det øke vinduet der det ikke trengs noe tilsyn. Denne metoden kan brukes til å forbedre effektiviteten ved ubemannet maskinering. Dette sikrer at prosessen kan utføres med større pålitelighet, noe som igjen kan redusere kostnadene.

Integrert underkjøling har også potensiale til å forbedre levetiden på verktøyet med inntil 20 prosent. Fordelen med underkjøling blir enda større med økt varmegenerering, og reduserer da komponentkostnadene og verktøykostnaden per del.

Presisjonskjøling øker ytelsene

- Mange Sandvik Coromant-produkter er utstyrt med presisjonskjøling, forklarer Staffan Lundström, produktsjef hos Sandvik Coromant. 

- Det begynte med at vi oppdaget fordelene med å anvende metoden for cirka ti år siden, og etter dette har vi innført det både for nye og eksisterende produkter. Som en del av denne utviklingen tilbyr vi nå en komplett dreieverktøyløsning med både over- og underkjøling. 

Coromant Capto-verktøyholdere til T Max P omfatter Sandvik Coromants største gruppe av dreieverktøy, og leverer verktøyholdere til de mest brukte dreiestålene. 

- Med dette i tankene visste vi at det var avgjørende å ta i bruk presisjonskjøling i denne serien, for å forlenge verktøylevetiden, og øke komponentkvaliteten ved maskinering i krevende materialer, uttaler Lundström, og legger til: 

- Ytelsestester som er utført har dokumentert en betydelig økning i verktøyets levetid når presisjonskjøling tas i bruk. For eksempel opplevde en kunde en produktivitetsøkning på 180 prosent, og en økning på 263 prosent i verktøylevetid ved å skifte fra en løsning med tradisjonelle kjølevæskerør, til verktøy som var utstyrt med vår presisjonskjøling. Ettersom denne delen av tilbudet vårt har påvirkning i forbindelse med mange forskjellige problemstillinger i maskineringen, regner vi med at mange flere kunder vil kunne ha glede av disse fordelene.

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141