23948sdkhjf

Big Kaiser: smarte dempere gir vibrasjonsfri boring til mindre diameter

Big Kaiser, en verdensledende leverandør av førsteklasses verktøy med høy presisjon og løsninger for metallbearbeiding, lanserer to nye EWN Smart Damper presisjonsboringshoder som bruker et patentert dempingssystem for å eliminere vibrasjoner fra dybhullboring. 

Løsningen øker, ifølge produsenten, produktiviteten med opptil en faktor på 10, og oppnår merkbart bedre overflatebearbeiding og forbedrede metallfjerningshastigheter.

For første gang kan disse to nye EWN Smart Damper borehodene håndtere diameter under 32 mm, ned til 20 mm. CK1-hodet har en lengde på 100 mm og CK2-hodet har en lengde på 125 mm.

Utformingen av Smart Damper-hodene forkorter avstanden fra dempemekanismen til skjæreeggen, det vil si vibrasjonskilden. Dette forbedrer vibrasjonsdempingsytelsen betydelig ved verktøysammenstillingen, minimerer vibrasjon, og gjør den ideell for kritiske applikasjoner som krever svært lange verktøy, for eksempel i bil-, energi- og romfartsindustrien.

Kan enkelt oppgradere

Big Kaisers modulære CK/CKB-system er kompatibelt med de fleste store spindelgrensesnitt og muliggjør allsidighet i kombinasjonslengder med verktøy opp til maksimalt 10 ganger diameter. Alle verktøy har en kjølevæskegjennomgående utforming og tilbyr tre forskjellige alternativer for skjærholder per hodestørrelse.

- Siden vi lanserte den første Smart Damper tilbake i 2012, har dette innovative, unike dempesystemet oppnådd bred markedsadopsjon med tusenvis av solgte enheter. Det har gjort det mulig å skape noen tidligere «umulige» applikasjoner, sier Marco Siragna, produktsjef i Big Kaiser. Han legger til:

- Smart Damper ble opprinnelig utviklet eksklusivt for to operasjoner: boring og fresing. Kunder av Big Kaiser boreløsninger over hele verden kan enkelt oppgradere sine eksisterende borehoder, og løser kostnad og tidspress med denne skreddersydde løsningen.

Siden lanseringen av Smart Damper har Big Kaiser regelmessig utvidet sin produktlinje i forsøk på å møte stadig flere kundekrav. Etter det innledende modulære boresystemet og fresetypen, har det gradvis lagt til mono-block type sluttboring, mono-block type grovboring, CK skaft og til slutt dreievarianter.

De to nye mindre størrelsene til Smart Damper vil bli lagt til i mono-block sluttboring for CK1 og CK2, som dekker diameter fra 20 mm til 36 mm med CK1 og 25 mm til 47 mm med CK2. Mens disse dimetrene normalt vil bli bearbeidet av en ekstra lang hardmetallstang under veldig konservative forhold, tillater de nye Smart Dampers mer aggressive innstillinger, der karbidforlengelsen kombineres med de nye mono-block-typene. 

For mer informasjon se: www.durocmachinetool.no og www.bigkaiser.com

Kilde: Duroc Machine Tool

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109