23948sdkhjf

Gecam gir bedre rundete kanter på 2 mm

Som spesialist på maskiner og utstyr for metallfinish, presenterer Gecam en ny slipemaskin for avrundede kanter. Denne er et direkte resultat av synergier med leverandører i «km0», og er designet for å møte behovene for runde kanter på metalldeler, med en radius på inntil 2 mm. 

I 30 år har den italienske maskinprodusenten Gecam designet og produsert løsninger for metalloverflater, hvor de har spesialisert seg i konstruksjon av skreddersydde spesialmaskiner. De er spesielt opptatt av såkalt «km0» produksjon hvor de, takket være et nettverk av lokale samarbeidsleverandører, kan nyttiggjøre seg av en kontinuerlig innovasjon med 100 prosent kvalitetsgaranti, produsert i Italia.

- Vi er et selskap med en teknisk avdeling som daglig engasjerer seg i utvikling av nye prosjekter fra kundeforespørsler, hvor vi løser et problem, eller automatiserer en prosess, sier Giulia Camisa, markedssjef hos Gecam. Hun legger til:

- Verdien av kvalitet er det som alltid kjennetegner vår bedrift. Vi har valgt helt fra begynnelsen av å samarbeide lokalt i vår region, og satse på forsyninger av råvarer utelukkende fra lokale bedrifter. Internt tar vi for oss design og montering av våre maskiner. I en sektor hvor konkurransen lenge har vært sterkt økende, satser vi på kvaliteten fra italiensk produksjon. Vi er stolte over å kunne si at våre leverandører er våre naboer. Å få delen produsert eksternt gir oss fordelen med fastlagte kostnader og enkel og rask tilgang til våre leverandører, noe som gir god oversikt over hele prosessen og vi kan være sikre på at vi oppnår kvaliteten som våre kunder etterspør. Vi er en ung og dynamisk organisasjon som tar på seg nye utfordringer hver dag, og som ønsker å opprettholde en ledende posisjon i markedet ved å innføre vår del av den teknologiske utviklingen i tilknyttede sektorer. 

Kanter med radius på 2 mm

Med kontinuerlig utvikling av skjæremaskiner (laser, plasma) har Gecams kunders arbeid utvilsomt endret seg. Hovedoppgaven er ikke lenger å fjerne ujevnheter, men å runde en skarp kant. Dette er grunnen til at de har utviklet verktøy som sikrer krav til radier, og maskiner som har innlemmet i sine parameter så de skal garantere stadig bedre runde deler. Et spesifikt behov hvor Gecam utviklet og presenterte en løsning rett før nedstengingen i mars 2020 var en utjevningsmaskin med belte og børster med en karusellgruppe. En 1350 mm bred maskin med et vakuumbord for å sikre optimal behandling av alle dimensjoner, også de minste. En allsidig maskin som er beregnet for behandling av alle materialer opp til en tykkelse på 120 mm, og egnet for fjerning av skarpe kanter og runding av hjørner på delene. Rotering av børstene halvt med klokka og halvt mot klokka, montert på et roterende karusellsystem som lar stykket bli berørt på alle punkter, sikrer et fullstendig jevnt resultat. 

- Vi bestemte oss for å sette søkelys på dette systemet med roterende børster, forklarer Giulia Camisa og fortsetter:

- I noen år nå har forespørslene etter etterbehandling av platemetall kretset rundt behovet for å runde av hjørner med en rett radius på 2 mm. Dette er hovedegenskapene som kan sees annonsert i magasiner og messer, og med den nye G13RB8 kan vi sikre at kunden oppnår dette målet på en naturlig måte, med egnet konfigurasjon og effektiv utnyttelse av maskinen. Det må ikke glemmes at selv om etterbehandlingsmaskiner er enkle å bruke, gir de ikke alltid det ønskede resultatet på grunn av at brukeren ikke fullt ut har forstått viktigheten av å velge riktige verktøy. G13RB8 er en stor maskin, men enkel å bruke med en gang du har identifisert finishen du ønsker å oppnå. Det er da essensielt å velge riktig trykk og hastighetsparameter for å la børstene og beltenes verktøy arbeide på best mulig måte, konkluderer Giulia Camisa. 

I Norge forhandles Gecam av Alf I Larsen AS.

For mer informasjon se: www.ail.no og www.gecam.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063