23948sdkhjf

Röders Tec med nyheter på EMO 2023

Röders har vært familiedrevet i seks generasjoner, og firmaet er delt inn i tre forretningsområder som omfatter blåseformer for PET-flasker, Röders tinnprodukter, svært presise frese- og slipemaskiner og automatisering. På årets EMO utstilling presenterte firmaet flere spennende nyheter, og blant de var Precitemp.

 

Precitemp muliggjør ubemannet delproduksjon, selv med de strammeste toleranser. Teknologien gjør at termiske forskyvninger av maskinen, flytting av nullpunkter eller endring av maskingeometrier overvinnes.

Röders frese- og slipemaskiner har vært optimalisert over mange år for å øke presisjonen også under lengre maskineringsoperasjoner. Det første som ble gjort var å sørge for at alle interne varmekilder i maskinen ble temperert, slik at hverken spindelhastighet eller matehastighet ville påvirke geometrien i maskinen, en betingelse for optimal produksjon.

Den nye Precitemp teknologien gjør det mulig å holde toleransene selv under automatisert delproduksjon, og det uten manuell inngripen. Dette gjør det mulig å oppnå det fulle kostnadsbesparelsespotensialet som ligger i automatisert delproduksjon.

 

Sikrer nøyaktighet

Videre presenterte Röders muligheten for fres, sliping og måling i ett oppsett. På grunn av den høye geometriske stabiliteten i Röders maskiner er det nå mulig å måle arbeidsstykker i maskinen, og generere målerapporter like presise som med målemaskiner. Den normalt påkrevde kvalitetskontrollen i et eget målerom unngås og mye tid kan spares. En egensjekk og kalibrering av maskinen sikrer målenøyaktigheten og den kan utføres når som helst.

 

Automatisert delproduksjon For produksjon av deler ved fresing eller sliping kan Röders automatiseringsløsninger brukes for å klemme arbeidsstykkene direkte i maskinen uten paller, om nødvendig i flere oppsett. De nødvendige forskjellige chuckene byttes også ut helautomatisk av håndteringsenheten. Alternativt for mindre kvanta er paller med arbeidsstykker som holdes i skrustikkene som kan brukes i samme system.

 

Trådløs lyddeteksjonssensor

En 5-akset slipeprosess eller en automatisering for slipeapplikasjoner med lyddeteksjonssensorer var tidligere ikke mulig fordi kabelen til lyddeteksjonssensoren forstyrret. Röders har derfor utviklet en trådløs lyddeteksjonssensor som kan festes direkte til arbeidsstykket før bearbeiding.

Röders TEC føres i Norge av Stang Maskin AS på Nesoddtangen.

 

For mer informasjon se: www.roeders.de

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062