23948sdkhjf

Seco Tools med ambisiøse mål for sirkulær økonomi

Seco Tools er i en unik posisjon til å gi et sterkt bidrag til den sirkulære økonomien, som prioriterer å skille økonomisk aktivitet fra forbruket av ikke-fornybare ressurser og utformer måter for å fjerne avfall fra økonomien vår.

Selv om resirkuleringen slett ikke er det eneste aspektet, spiller det en viktig rolle i den sirkulære økonomien, ved å oppfordre til refleksjoner rundt hvordan vi bruker jordens knappe og ikke-fornybare ressurser, og hva som kan gjøres for å sikre at vi får maksimal verdi og bruksgrad ut av disse ressursene.

Ikke noe til spille

For Seco Tools vil resirkulering spille en viktig rolle for å nå bedriftens ambisiøse mål om å være 90 prosent sirkulære innen år 2030. En rekke omfattende endringer i prosesser og forretningsmodeller leder an i dette arbeidet. 

- Det er et utfordrende mål, men vi mener dette er svært viktig for selskapet og virksomheten vår, sier Ted Forslund, bærekraft- og revisjonskoordinator i Seco Tools. 

- Det som er bra for Seco Tools, er at vi allerede har svært gode resirkuleringsprosesser, så nå handler det om å skape et godt samarbeid med kundene våre, slik at de forstår verdien av at vi kjøper tilbake verktøy, slik at vi skaper en lukket sirkel der ingenting går til spille.

Positivt for alle

Globalt resirkuleres bare 8,6 prosent av ressursene vi bruker, noe som betyr at over 90 prosent av alle ressurser brukes én gang før de kasseres. Feltet Seco Tools opererer innenfor gjør at selskapet er godt posisjonert for å bidra til å endre dette paradigmet ved å kjøpe tilbake verktøy som har nådd slutten av sitt produktive liv for å resirkulere dem eller gjøre dem om til nye verktøy. 

- Hvis vi øker denne typen handel, hvor vi kjøper gammelt 1/3 verktøy og får kundene til å forstå fordelene, kan vi redusere vår effekt på klimaet, siden vi ikke trenger å bruke nye materialer og metaller. Og det er det mange som tjener på, mener Ted Forslund.

Det er en stadig økende bevissthet om miljøvern, og leverandører og kunder er opptatt av tiltak som tar inn over seg dette. 

- Så langt har dette vist seg å være svært positivt for kundene. De vet at verktøyet vi produserer ved hjelp av resirkulerte materialer, er av samme høye standard, og at det ikke er noen reduksjon i kvaliteten. Nå finnes det også et marked for tilbakekjøp av verktøy som har nådd slutten av levetiden, og det er også en positiv ting for dem. Poenget er å få dette inn i kundeforholdene våre på en positiv måte, forklarer Ted Forslund.

Et av hovedproblemene med spørsmål rundt miljøvern og klimaendringene, har vært at oppgaven virker så uoverkommelig, men Ted Forslund mener at Seco Tools’ mål om å være 90 prosent sirkulære innen 2030 er oppnåelig. 

- Det er viktig å samarbeide med leverandørene og kundene våre om å ta på seg denne globale utfordringen. Hvis vi gjør det, kan vi skape mer valuta for pengene med mindre avfall samtidig som vi driver på en måte som tar vare på planeten vår – dette er igjen noe alle tjener på, avslutter han.

For mer informasjon se: www.secotools.com

Kilde: Seco Tools

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14