23948sdkhjf

Dormer Pramet fortsetter utvidelsen

Dormer Pramet har utvidet sitt GL-sortiment for avstikkings- og sporstikkingsapplikasjoner med en rekke verktøy, dobbeltsidige skjær og geometrier.

 

Utvidelsen inkluderer nye verktøy for produksjon av små deler og sporing med kortere overheng. De kan også brukes til kopiering og lengdedreiing i en rekke materialer.

Dette er en fortsettelse av selskapets utvikling av avstikkings- og sporstikkingsverktøy som kom i november 2019, da den verdensomspennende produsenten introduserte det 25 mm store GL-skjæret og G8330 PVD-sorten for å tilby et allsidig og stabilt alternativ for bearbeiding av stål, rustfritt og støpejern.

 

Raskere verktøyskifte

De nyeste verktøyene inkluderer en ny holder 12x12 for radielle operasjoner, som kan holde flere forskjellige indekserbare vendeskjærbredder og håndtere forskjellige skjæredybder. En forsterket klemmeinnretning gir større stivhet og motstår vibrasjoner bedre, noe som resulterer i bedre overflater. I tillegg er verktøyskifte raskere takket være en lett tilgjengelig klemmeskrue som er vinklet 30° og gjør det mulig å bytte skjær med en hånd.

 

Stort utvalg

De nye Pramet-holderne inkluderer universal GLSF (RL) EXT for overheng på 24-32 mm og GLSF (RL) EXT-G for sporstikking med 10-12 mm overheng. GLSF (RL) EXT-S er skaftversjonen som er tilpasset produksjon av små deler i små dreiebenker, eksempelvis sveitsiske dreiebenker.

Det lange GL-skjæret, som tåler 60 prosent dypere spor enn det nåværende LCMF16-skjæret, er også tilgjengelig i to geometrier, GM og MM. Begge har en positivt eggbryting som forlenger levetiden takket være lave skjærekrefter og redusert risiko for løseggdannelse.

MM-geometrien har en rund egg, noe som gjør den egnet for kopioperasjoner, mens GM-geometrien er utformet for sporing og lengdedreiing.

I tillegg er det nå en serie bredere skjær, opptil 6 mm, for produksjon av små detaljer. Utformingen av 5 mm og 6 mm brede MM-skjær betyr at holderen ikke trenger å endres for å kunne skjære dypere. Alle indekserbare vendeskjær er tilgjengelige i variantene CVD T7325 og PVD G8330 og dekker et stort utvalg av arbeidsmaterialer.

 

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kilde: Dormer Pramet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11