23948sdkhjf

Fehlmann VERSA 945 med 5-sidig 5-akset maskinering

Fehlmann presenterer det nye høyytelsesbearbeidingssenteret i portalutførelse VERSA 945, for svært presis og dynamisk 5-akset bearbeiding av arbeidsstykker med sving opp til Ø 650 mm. 

Det største medlemmet av VERSA-familien kombinerer også den nyeste teknologien med velprøvde funksjoner. VERSA 945 tilbyr stor vandring, robust og kompakt konstruksjon, god tilgjengelighet og tilpassede alternativer for automatisering.
Det avkjølte, dreiemomentdrevne vippebordet er integrert langs X-aksen og utformet for rask 5-akset simultan fresing, samt for svært presis 5-akset bearbeiding med posisjonering. 
Den grå støpejernbasen, det termosymmetriske oppsett og det faktum at bare to akser brukes til skjæring, gir maksimal stivhet og presisjon, samt utmerket dynamisk nøyaktighet. 

Høyeste produktivitet og presisjon
Den høyre siden av maskinen forblir helt fri for automatisering, takket være et gjennomtenkt konsept. VERSA 945 kan når som helst enkelt tilpasses ulike automatiseringskonsepter, også som retro-fit og uten operatørbegrensninger. Enten som en enkeltmaskinsløsning, automatisering for to maskiner eller som et lineært system. I tillegg til palettbasert automatisering tilbyr Fehlmann også robotassistert håndtering av deler som en tilpasset nøkkelferdig løsning. 

Nyeste teknologi og velprøvde funksjoner
Vandringen er på X 650 mm, Y 800 mm, Z 500 mm. Maskinen har den nyeste styringsteknologien: Heidenhain TNC 640 med 24" berøringsskjerm (utvidet arbeidsområde). 5-akset maskinering kan utføres for emner opp til Ø 650 mm. Verktøykjedemagasin leveres for 48 verktøy (80 verktøy valgfritt), stativmagasin valgfritt for opptil 400 verktøy.

Høyeste presisjon og dynamikk
På VERSA 945 er det optimal tilgang til bearbeidingsområdet og verktøy, selv når det er automatisert. Skyvedøren foran har bred åpning og det er stor åpning på siden. Det er modulære utvidelsesmuligheter.
Fehlmann melder at maskinen har utmerket dynamisk nøyaktighet på grunn av vektoptimaliserte bevegelige deler som er laget av sfærisk støpejern.

Tilleggsalternativer 
Høytrykks kjølesystem med gjennom-spindelforsyning og sponbånd er tilgjengelig, dessuten ulike verktøy og delmålesystemer (sondesystemer, laser). Det er mulig å få integrert smøring av minimumsmengder for HSC-bearbeiding og integrert nullpunkts innfestingssystem og automatiseringsløsninger.

For mer informasjon se: www.fehlmann.com og www.thelleteknologi.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125