23948sdkhjf

HADEF med nytt «ultralavtbyggende» design

HADEF har videreutviklet sitt "ultralavtbyggende"-kombitaljekonsept, og nyeste modell på den fronten er Type 290/21.

 

Designet er basert på tidligere ultralavtbyggende kombitaljer, men brakt enda et skritt videre. Selve klokketaljen (heisverket) er flyttet opp i sideplaten slik at kjettingsamleren også kommer høyere. For de som er helt avhengig av maksimal utnyttelse av løftehøyde eller andre utfordringer knyttet til lasthåndtering i lokaler med lav takhøyde, er dette en mulig løsning.

 

Holder kapasiteten

Byggehøyden for 1 tonn kapasitet er 142 mm og for 10 tonn kapasitet 260 mm; fra underkant bjelke til lastkrok i øverste posisjon. I mange tilfeller er dette en kritisk dimensjon som er helt avgjørende for om en løfteoperasjon kan gjennomføres eller ikke.

HADEF Type 290/21 er en løpekatt med integrert klokketalje, begge manuelt kontrollert med håndkjetting for montering på I- eller H-bjelke med flensbredde fra 74 til 310 mm. Taljen har som standard overlastsikring og livstidsgaranti på bremsemekanismen som består av palhjul med bremsebelegg og to individuelle låsepaler som begge holder 100 prosent av angitt kapasitet uavhengig av hverandre.

 

For sikkerhets skyld

HADEF er internasjonalt kjent for god kvalitet, innovative løsninger og solide produkter, med en over 115 år lang historie med produksjon av taljer, kraner og vinsjer i egen fabrikk midt i Düsseldorf, Tyskland. Ikke bare produseres utstyret her fra bunnen av, HADEF gjør også overflatebehandlingen internt og har dermed full kontroll på hele prosessen fra start til slutt.

For HADEF har LM maskin vært, og er, et ben innenfor hos de store aktørene i norsk olje- og gassindustri. LM maskin har 30-årsjubileum i år, og har levert tusenvis av taljer og kraner for bruk på norsk sokkel. HADEF har vist seg omstillingsdyktige og fremoverlent i forhold til de krav som ligger til grunn for utstyr som må tåle røffe forhold langt ute i havet hvor sikkerhet stiller i første rekke.

LM maskin har vært levert utstyr til mange av de store produksjonsplattformene, skipene og FPSO-ene som opererer norsk farvann siden begynnelsen av 1990-tallet. Alt fra små manuelle taljer, via utallige kapasiteter, opp til 42 tonn (50 tonn) ultralavtbyggende lufttalje overlevert nå nylig som største kapasitet så langt.

Selv om mye av fokuset ligger på offshore-leveranser har LM maskin et godt fotfeste også i norsk landbasert industri, med ulike varianter av taljer, kran og vinsjer for innendørs og utendørs bruk.

 

For mer informasjon se: www.lm-maskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093