23948sdkhjf

Utvidet freseprogram for krevende materialer

Dormer Pramet har lansert en ny generasjon av femskjærs, solide hardmetallfreser, beregnet spesielt for dynamisk fresing generelt og for formfremstilling.

 

Selskapets S7-serie dekker et bredt arbeidsområde i en rekke stål, støpejern og krevende materialer, som rustfritt stål og superlegeringer.

De siste tilskuddene heter S770HB, S771HB, S772HB og S773HB og kan, ifølge produsenten, håndtere opptil 25 prosent høyere mating sammenlignet med fireskjærs freser. Alle har en positiv sponvinkel som gir en jevn skjæreprosess som reduserer risikoen for herding.

AlCrN-belegget har høy varmebestandighet og lav friksjon, noe som forlenger levetiden i stor grad. En liten hjørneradius og sterke endeskjær bidrar også til dette.

 

Forbedret kjøling

S771HB og S773HB fresene er egnet for bruk i smale lommer, trochoidal sporfresing og formfresing. Fresene har sponbrytere som hjelper til med å bryte sponet i små biter som lett evakueres, pluss at belastningen på spindelen reduseres. Det gir, ifølge produsenten, en 50 prosent høyere avvirkningsgrad sammenlignet med en planfres.

Begge fresene har også en midje som gjør at skaftet kan unngå kontakt med arbeidsstykket under dype inngrep. De har også kjølekanaler som forbedrer kjøling og sponevakuering betydelig, noe som er spesielt viktig når du freser i materialer som er vanskelige å maskinere.

S770HB og S772HB er egnet for profilering, trochoidal og middelsfin fresing, der de gir maksimal produktivitet takket være optimal avvirkningsevne og dermed kortere bearbeidingstider.

 

Flere varianter

Dormer Pramet har også lagt til tre nye flerbruksfreser i S7-serien for bruk i både CNC og konvensjonelle maskiner.

Fresene kalles S722HB, S765HB og S768 og fungerer i de fleste av de vanligste bruksområdene, for eksempel spor-, dykk- og formfresing, samt for ramping og kopifresing i en rekke materialtyper, som for eksempel middels harde stål, rustfritt stål og superlegeringer.

Disse fireskjærsfresene har en spesiell skjærutforming som forbedrer fjerning av spon. AlCrN- og Titan-Silisium-Nitrid-belegg (TiSiN) gir lengre levetid, tåler høyere skjærehastigheter og har høyere varmebestandighet, noe som gjør dem veldig egnet for tørr bearbeiding.

Avslutningsvis har den globale verktøyprodusenten lagt til en ny hardmetallfres for virkelig harde materialer som herdet stål over 49HRC. S561 er fresen for effektiv fresing i forskjellige bruksområder, eksempelvis fremstilling av formverktøy.

Fresen har fire skjær og har en spesiell skjærutforming som letter fjerning av spon. S561 er en skarp fres som tåler herdet stål mellom 52-70HRC, der den i tillegg gir utmerket overflatefinish på arbeidsstykket.

 

For mer informasjon se www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156