23948sdkhjf

Raskere leveringstid med ny Hyundai WIA

- Tidligere kunne det ta opptil seks ukers leveringstid hvis vi måtte bestille nye deler til utstyr som var inne for vedlikehold. Med den nye CNC-maskinen vår produserer vi nye deler selv og sparer kunden for lang ventetid, sier Roger Øvrevik, CNC-operatør hos PSW.

 

Den nye maskinen, som er levert av Alf I. Larsen AS (AIL), har en kapasitet på hele 920 mm i diameter og 3250 mm lengde på emnet som skal dreies.

Med «Big bore dual chuck» med en spindelgjennomgang på hele Ø325, kan man maskinere lange lengder bolter og rør. Maskinen er også utstyrt med 70 bars kjølevannstrykk hydraulisk støttebrille og automatiske dører. - Maskinen skal i hovedsak brukes i forbindelse med produksjon av utstyr til våre kunder, men ved ledig kapasitet er det åpent for alle typer forespørsler. Våre CNC-operatører har lang erfaring fra bransjen og sammen med våre ingeniører kan vi levere design, produksjon og testing på forespørsel, forteller Dag-Kjetil Baakind, CTO i PSW Technology AS.

 

Effektivisering og nye markeder

- Med våre CNC-kapabiliteter kombinert med cladding av Stellite no.6 og Inconel 625, tilbyr vi våre kunder en optimalisert prosess fra engineering til ferdig produkt, sier Baakind og fortsetter:

- Dette kutter leveringstiden i kritiske faser av våre prosjekter, og vil styrke vår posisjon og åpne døren for nye markeder. For PSW er det ekstremt viktig å ha muligheten til å kunne gjøre engineering om til faktisk produksjon av komponenter på kortest mulig tid.

Å kunne kontrollere prosessen fra første trinn til ferdige komponenter klare for operasjon, er noe PSW Technology har jobbet målrettet mot i lang tid. Subsea og drilling-teknologi er avhengig av clad-sveising og maskinering av tetningsflater, og tradisjonelt er dette tidkrevende prosesser.

- I verste fall må vi benytte oss av flere underleverandører for å imøtekomme våre kunders ønsker til leveringstid, noe som ikke er ideelt for oss. Nå har vi full kontroll på både produksjon og vedlikeholdsaktiviteter for de aktuelle produktene, hvilket gir oss en forutsigbarhet med tanke på både produksjonstid, kvalitet og kostnad, understreker Dag-Kjetil Baakind.

 

Leverte totalpakke

Leveransen av maskinen har vært et samarbeid på tvers av de fleste avdelinger i Alf I Larsen AS, der AIL har levert en totalpakke bestående av maskinen fra Hyundai WIA, med femårig serviceavtale fra serviceavdelingen, tilhørende verktøypakke fra skjæravdelingen, innredning og oppbevaringsløsninger fra Fami rundt maskinen, samt avdeling av hallen maskinverkstedet befinner seg i, ved oppsetting av en vegg med rulleport og dør.

- Alf I Larsen AS er svært takknemlig for tilliten PSW Technology AS har vist oss, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet videre, sier Martin Hauge Hansen, CNC-selger hos i Alf I Larsen AS.

 

For mer informasjon se: www.psw.no og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.567