23948sdkhjf

Kverneland med nok en Mazak

Det er travle dager hos plogprodusenten Kverneland på Jæren. Med over halvparten av budsjettet i boks allerede i februar er det om å gjøre å holde hjulene i gang. Derfor ble en ny Mazak Quick Turn 250 MY installert for å bidra til produktutvikling og opplæring.

 

Maskinregisteret besøker Kverneland med ingen ringere enn Reidar Kverneland som vokste opp i plogfabrikken. Mange gode minner strømmer på og Reidar peker og forteller mens vi beveger oss til mesaninen der han har fått levere Mazak-maskiner i en årrekke. Her treffer vi Atle Årsland, produksjonsleder og Geir Løvik som er teamkoordinator maskinering hos Kverneland Group.

 

Skal ligge i forkant

Det er stor aktivitet i produksjonshallene og det jobbes kontinuerlig med produktivitetsforbedring og produktutvikling. Bare to måneder inn i 2021 er godt over halvparten av årets budsjett i havn, men det er ingen grunn til å hvile.

- Våre japanske eiere er opptatt av at vi skal ligge i forkant både på produktene vi fremstiller samt på produktiviteten, sier Årsland og fortsetter:

- Vi bytter stadig ut eldre maskiner og legger til nye robot- og automasjonsløsninger. Hvorfor vi valgte å kjøpe en ny Mazak 250 Quick Turn MY er fordi vi trenger mer kapasitet til å drive utvikling av nye produkter samtidig som vi satser enda sterkere på opplæring.

 

Har seks lærlinger på maskinering

At det satses på kompetanse og rekruttering vises tydelig ved at hele seks lærlinger holder til i maskineringsavdelingen ved bedriften.

- Vi trenger alltid gode fagfolk, og ved å ta skjeen i egen hånd vet vi hva slags kompetanse vi kan forvente av våre medarbeidere, forteller Geir Løvik.

Lærlingene kjører full produksjon, så her er det alvor fra første dag. Kverneland produserer 24/7 unntatt i ferier. Her på mesaninen står det seks Mazak-maskiner som kjøres både betjent og ubemannet, noen med stangmater andre maskiner uten.

 

Trofast Mazak-kunde

Hvorfor velger dere å satse på Mazak i denne avdelingen?

- Rundt i fabrikken har mange forskjellige maskintyper fra mange ulike maskinforhandlere i Norge. Vi velger de maskinene som passer best til de oppgavene de ulike plogkomponentene krever. Her på mesaninen kjører vi mindre deler i serieproduksjon, deler til produktutvikling og opplærling. Mazak-maskinene vi har satset på passer godt til disse oppgavene. Når vi har mange års erfaring med maskintypen og maskinforhandler er det naturlig å fortsette med det som fungerer godt. Så vil jeg gjerne legge til at vi har gode erfaringer med Smooth-styringen til den nye maskinen. Ved et tilfelle har vi spart seks minutter maskintid på en enkelt del. Dette bidrar også til en positiv opplevelse, svarer Atle Årsland.

 

For mer informasjon se: www.kverneland.com og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125