23948sdkhjf

Teknisk fortreffelighet, presisjon og lagarbeid gir resultater

Verktøy med høy presisjon muliggjør nøyaktig maskinering av superlegeringer for energiapplikasjoner. Den italienske bedriften Covis jobber tett med verktøyprodusenten Big Kaiser og oppnår med det gode resultater.

Når svært krevende prosjekter må overholde svært stramme toleranser for unike komponenter produsert av materialer som er vanskelige å maskinere som Inconel, trenger et verktøy mer enn bare bransjeledende pålitelighet. Et perfekt eksempel på dette er det langsiktige teknologiske partnerskapet mellom Big Kaiser og Covis Srl., der Big Kaisers verktøy med høy presisjon har gjort det mulig for Covis å oppfylle de tøffe kravene til kundene.
 
Strenge standarder
Covis ble grunnlagt i 1994 og utvikler og produserer skreddersydde løsninger til strenge tidsfrister og kvalitetsstandarder, og styrer og sertifiserer hele produksjonssyklusen på sine tre produksjonssteder i Italia. Selskapet spesialiserer seg på mekanisk presisjon og sveising, inkludert maskinering av eksotiske og behandlede materialer som stål, Inconel, Duplex og Super Duplex og andre spesiallegeringer. Komponentene selskapet produserer inkluderer høyspesifikke presisjonsdeler for energisektoren, som for borerigger og plattformer til havs og på land.
- Vi jobber tett med multinasjonale selskaper, og garanterer strenge standarder og krav i hele produksjonskjeden - fra innkjøpsmateriell fra sertifiserte leverandører til sertifisering og sporing av alle påfølgende prosesser, sier Fabio Soprana, teknisk sjef i Covis.

Kompleks, krevende produksjonsprosess
Feilfri kvalitetssikring er en grunnleggende forutsetning i energi- og petrokjemisk sektor. For å oppfylle de høye kravene som kundene krever, må Covis overvinne flere utfordringer i den daglige bearbeidingen, og krever spesialiserte teknikker, verktøy og prosedyrer.
- Vi er ganske spesialiserte og produserer unike deler og komponenter som enkeltprodukter, eller i det minste i ekstremt små serier. Produksjonsprosessen er svært kompleks og krevende med mange trinn, uttaler Soprana, og legger til: 
- Den består i hovedsak av tre faser: første fase forberedelse av emnet, etterfulgt av materialbeleggingsprosessen, hvorpå emnet blir presisjonsbearbeidet til den endelige finishen. For å komplisere saken ytterligere er det noen ganger at materialet som blir maskinert utelukkende er Inconel eller Super Duplex, forklarer Soprana. 
Inconel er en nikkel- og krombasert superlegering som er ekstremt motstandsdyktig mot oksidasjon, høye temperaturer og korrosjon, men hardheten gjør den ekstremt utfordrende å bearbeide.
- Varmen som genereres under bearbeidingsprosessen strømmer inn i verktøyet og utsetter det for en vedvarende spenning av påkjenninger og belastninger. Skjærehastighetene er lave, kontakttiden er lang og bearbeidingsøktene er langvarige, forteller Soprana.

Høye kvalitetskrav
Middels til store deler for energisektoren blir bearbeidet på hovedproduksjonsstedet, med diameter fra 500 til 2500 mm. For å oppnå best mulig etterbearbeidingsresultat på slike vanskelige materialer krever bearbeidingsprosessen ekstra bruk av vibrasjonsdempingssystemer. For å forsterke problemet ytterligere er dybden av hullene som skal ferdigstilles betydelig (8-9xD, eksempelvis 45x420 til 53x480) og toleransene er veldig stramme, med etterbearbeidingsklasser presset ned til en ruhet på 0,4 ~ 0,2.
Slike forhold krever deltakelse fra en verktøypartner som Big Kaiser, som er i stand til å sikre maksimal presisjon og repeterbarhet til enhver tid, og eliminere vibrasjonsnivåer som kan påvirke selskapets høye kvalitetsstandarder.

Løser vibrasjonsproblemet
Covis bruker en rekke verktøy fra Big Kaiser, inkludert borhoder, grovhoder og det modulære vibrasjonsdempingssystemet Smart Damper. Smart Damper-stengene har muliggjort dypboring med høy presisjonsutførelse på ventiler med Inconel, med vesentlig bedre resultater enn det som var mulig ved hjelp av løsninger fra andre leverandører.
Alle maskineringssentrene i verkstedet er også utstyrt med Big-Plus-spindelsystem, det eneste systemet i verden som garanterer dobbel samtidig konisk flensekontakt mellom spindelen og maskinen. Dette er et annet viktig trinn som gir mer stivhet til maskinen og holder vibrasjoner under kontroll.
- Vi byttet til Big-Plus for flere år siden, og valget lønner seg virkelig," sier Soprana. "Når du arbeider med dype boringer og vibrasjonsdempende stenger, er det viktig å legge til ekstra stivhet i maskinen. Etter flere år med å ha brukt Big-Plus og Big Kaiser's vibrasjonsdempende løsninger, kan jeg ærlig si at de aldri har sviktet oss, understreker Soprana.
Sveisesømmene har et sterkt avbrutt kutt, som gjør det mulig å bruke innsatser med store radier. Big Kaisers verktøy sørger for kontinuerlig bearbeiding, noe som betyr at Covis ikke trenger å utføre justeringer eller bruddsjekker ved hvert hull, noe som sparer tid og ressurser.
I fasene for hullbehandling og sentrering er det flere aspekter som må tas i betraktning. For det første må verktøyet nå bunnen av hullet innen en viss skjæretid; for det andre må den holde seg innenfor spesifikasjonene for toleranse og ruhet, og for det tredje må det garantere hullets konsentrisitet. 
- Det er ikke mulig å oppnå nøyaktige resultater på slike krevende bearbeidingsoperasjoner ved hjelp av reamingprosesser. Derfor er vi avhengige av borehoder, sier Soprana.
Grovboring må også gjøres med oppmerksomhet på detaljer, et grovskjært emne med høy ruhet påvirker alltid kvaliteten på finishen. Covis har derfor investert i å forbedre grovbearbeidingsprosessen ved å bruke Big Kaiser grovhode som har muliggjort høy presisjon på overflater som allerede er overflatebehandlet.

Laginnsats gir resultater
Hver maskin, hvert materiale, hver bearbeiding og hver skjæreparameter er en potensiell variabel som kan påvirke ytelsen til et verktøy. En verktøyleverandør som Big Kaiser som raskt kan tilpasse sine løsninger til forskjellige forhold og krav kan utgjøre en betydelig forskjell.
- Borhodene er førsteklasses: 4 mikron i Vernier tilsvarer 4 mikron på maskinen. Leveringstiden med Big Kaiser er solid, noe som er en lettelse for oss. Når vi jobber side om side med et prosjekt, jobber vi som likeverdige teknologipartnere fordi det til syvende og sist alltid er et lagarbeid som gir gode resultater, sier Soprana.
- Å samarbeide med partnere som Covis om utfordrende, komplekse prosjekter, hjelper oss i Big Kaiser med å generere og evaluere virkelige data, oppdage trender og kontinuerlig teste og øke kunnskapsbasen vår for verktøy, prosesser og materialer, uttaler Enrico Zanghi, teknisk Salgssjef i Big Kaiser.
- Våre kunder krever enestående resultater, derfor har Covis en policy om å jobbe utelukkende med seriøse leverandører. Med Big Kaiser vet vi at vi kan stole på en teknologisk upåklagelig partner som gir førsteklasses kundeservice, avslutter Fabio Soprana. 

For mer informasjon se: www.durocmachinetool.no og www.bigkaiser.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125