23948sdkhjf

Investerer i kantpresserobotisering

Robotisering i tynnplateindustrien er helt nødvendig mener man hos underleverandørbedriften RZ INM Mekaniska AB. Bedriften har positive erfaringer med sitt første robotprosjekt levert av Din Maskin.

RZ INM Mekaniska i Västra Frölunda er en underleverandør som er en del av RZ Group med tolv mekaniske verksteder rundt om i Sverige. Selskapet er spesialist innen bearbeiding av metallplater og produserer komponenter som eksporteres for sluttproduksjon i andre deler av Europa. Samarbeidet med Volvo 3P er et eksempel, der de leverer deler til Renaults lastebilfabrikk i Lyon, Frankrike.

Robotløsning på bare 28,5 kvadratmeter
Det siste tilskuddet til selskapets maskinpark er et Hyper Bending System, HBS, fra den italienske maskinprodusenten Starmatik levert av Din Maskin i Värnamo. På bare 28,5 kvadratmeter er det en kompetent robotløsning med 40 tonns kantpresse fra SafanDarley, en 25 kg Fanuc-robot med forhåndslasting av metallplater for kortere sykluser.
- Vi vil snart delta i et stort prosjekt der denne investeringen var helt nødvendig for oss, sier Christoffer Ågren, administrerende direktør, RZ INM Mekaniska. Dette er vår første robotisering, og det er en utrolig interessant teknologi som vi har tatt inn og er glade for å fortsette å utvikle oss, fortsetter han.

Helautomatisk knekkeprosess
Cellen har også automatisk griperskifte og verktøyskifte, noe som betyr at det er mulig å lage en produksjonskø og produsere uten avbrudd. Systemet inkluderer alt for å automatisere hele knekkeprosessen; lasting, posisjonering, knekking, vending og stabling.
- En stor grunn til at vi valgte denne maskinen er at den har en integrert løsning, som gjorde at fra maskinen var på plass, til de første produktene kom ut, så det tok bare tre dager. Vi er imponert over hvor fort vi kom i gang, sier Christoffer Ågren.
Magnus Levander, selger i Din Maskin, påpeker også den raske oppstarten:
- At kunden ser at det vi har lovet, angående rask levering, installasjon, igangkjøring og fleksibilitet, ikke bare er salgssnakk, er selvfølgelig alltid like tilfredsstillende.

Offline programmering gir fordeler
Fredrik Carlsson, produktsjef i Din Maskin, sier at hele systemet er programmert offline med Starmatiks egen programvare SimulEasy, som genererer programmer for både roboter og kantpresser.
- Det er en absolutt nødvendighet i dagens høyt automatiserte industrimiljø å kunne programmere en slik type utstyr offline. Å ha god tilgjengelighet i denne typen maskinutstyr er veldig viktig, og du får det takket være offline programmering. I en robotcelle skal du ikke programmere, der skal du produsere, som jeg pleier å si. En annen fordel med offline programmering, spesielt for et selskap som driver med kontraktproduksjon, er at du kan evaluere og analysere hvilke verktøy og gripere som skal brukes på et tidlig stadium i prosessen og få en ide om syklustid. På denne måten kan du foreta en sikrere kostnadsberegning på den ferdige detaljen og gi riktig pris til sluttkunden.

For mer informasjon se: www.dinmaskin.no og www.rzg.se

Kilde: Din Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.114