23948sdkhjf

Technomek velger Weiler

Da Kåre-Jan Johansen skulle ha ny dreiebenk falt valget på Weiler. – Jeg må ha noe som bare går og går og som kan lage perfekte deler, uttaler bedriftslederen.

 

Technomek AS er et mekanisk firma som reparerer og produserer det meste innen mekanikk og metallvarer. Firmaet ble startet i 1992 av Kåre-Jan Johansen, og har i dag fire ansatte. Kåre-Jan er daglig leder. I tillegg til å utvikle og produsere egne produkter har bedriften kompetanse innen dreiing, fresing, platebearbeiding, sveising, maskinbygging, testing og problemløsing.

Kundekretsen består i hovedsak av bedrifter og privatkunder innen fly- og helikopterbransjen, racing, yrkes- og fritidsbåter, offshore, løfteutstyrs leverandører samt fabrikker og produsenter.

 

Tar gjerne leieproduksjon

Verkstedet til Technomek er velutrustet med en lang rekke ulike maskintyper for alt fra finmekanikk til termisk flammesprøyteutstyr for å legge metaller og keramer på alle typer underlag. Med åtte CNC-styrte maskiner på tre mann bygges det blant mye annet gokarter, motorer prototyper, spesial verktøy til fly og helikopter selskapene, betongtobber, løfteåk, fly- og helikopterdeler samt landbruksmaskiner. Eget lakkanlegg gjør at det meste kan utvikles, produseres og ferdigstilles i eget hus.

- Vi jobber i alle slags materialer, men mest innen syrefast og aluminium. Vi er i den heldige situasjonen at siden vi utvikler og lager våre egne produkter kan vi utføre leieproduksjon når det passer oss, så hvis vi får hasteordre kan vi flytte på vår egen produksjon, fint ikke sant, sier Kåre-Jan med et smil, og legger til:

- Vi er mest konkurransedyktige på serieproduksjon av deler i bløte metaller, gjerne aluminium og messing.

 

Måtte ha ny dreiebenk

Kåre-Jan hadde egentlig kjøpt en dreiebenk av et annet merke, men den sendte han i retur.

- Etter brannskade på en CNC dreiebenk måtte jeg ha en ny for å erstatte den gamle, men den nye jeg først kjøpte ble ikke som forventet, og da måtte jeg se meg om etter noe annet, forteller Kåre-Jan.

Hvilke erfaringer har du gjort med den nye dreiebenken du nå har landet på?

- Vi er veldig fornøyd med vår nye Weiler E50 som er levert av Thelle Teknologi AS. Maskinen er kompakt og har en god CNC-styring fra Siemens. Det er bare å spenne opp og kjøre på, den er et smykke av en maskin og lager perfekte deler hver gang, svarer Kåre-Jan.

- Neste gang du kommer på besøk skal du få se hvordan vi utfører maskinbetjening med en egenutviklet takmontert robotløsning, inviterer Kåre-Jan Johansen.

 

For mer informasjon se: www.technomek.no og www.thelleteknologi.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203