23948sdkhjf

Fronius åpner et nytt prototypesenter for sine kunder

Fronius tilbyr nå sine kunder å benytte det nyåpnede prototypsenteret til å få en rask og kostnadseffektiv produktutvikling og optimalisering av produksjonsprosessen av sine komponenter.

 

Fronius viser til at etterspørselen etter elbiler øker stadig. Nye typer komponenter er derfor nødvendige, og produksjonen må perfeksjoneres. For eksempel beskytter batteriholdere de følsomme batteriene mot ytre påvirkninger - selv i tilfelle en kollisjon. Imidlertid er det få sveiseprosesser som er egnet for å feste aluminiumkomponentene som brukes med lave deformasjonsnivåer. Takket være det nye prototypesenteret er Fronius spesialisten for dette og andre lignende applikasjoner.

 

Tilbyr komplett løsning

Fronius tilbyr nå eksempelvis bilprodusenter, deres leverandører og integratorer muligheten til å outsource prototypkonstruksjon. I det nye prototypsenteret i Wels i Østerrike vil Fronius sine spesialister på sveiseteknologi samarbeide med kunder for å utvikle den ideelle løsningen for komponentene sine, fra designfasen, mulighetsstudier ved bruk av simuleringer, evaluering av sveiseprosesser og sveiseprøver, til ulike kvalitetskontroller og prosjektstøtte. I tillegg til prototypproduksjon med alle sine forskjellige faser, produserer Fronius også mindre mengder kundekomponenter for før-serieproduksjon hvis nødvendig. Fronius tilbyr derfor en komplett løsning for prototypkonstruksjon.

 

Flere fordeler

Som et resultat kan kundene dra nytte av et betydelig besparelsespotensial, økt effektivitet og minimering av risiko. Ved å outsource produksjon av prototyper elimineres utviklingskostnader, tidskrevende arbeidskraft og investeringer i dedikerte prototypsentre. I tillegg drar kundene fordel av Fronius omfattende sveiseekspertise og tilhørende moderne teknologi.

Prototypsenteret dekker mer enn 900 kvadratmeter og tilbyr sofistikert simulering, sveising og måleteknologi. Dette gjør det mulig å produsere komponenter som måler opptil 3x2 meter og veier opptil 1500 kg. Fasilitetene er avstengt fra andre områder og garanterer absolutt diskresjon.

 

Robotisert sveising

En av de to robotsveisecellene som benyttes er utstyrt med Fronius CMT-teknologi. Den varmereduserte sveiseprosessen er egnet for nesten ethvert overordnet materiale, spesielt lettmetallplater, og reduserer sprut og deformering. Den fleksible TPS/i sveisesystemplattformen, som brukes til dette formålet, tillater også andre sveiseprosesser om nødvendig. I tillegg bruker robotcellen et Acerios overflaterengjøringssystem som forbehandler kantene på komponentene ved hjelp av varm plasmateknologi. Dette skaper de perfekte forholdene for sveisesømmer av høy kvalitet.

Den andre robotsveisecellen har både en laser og et kraftig GMAW-sveisesystem. I denne forbindelsen kombinerer LaserHybrid-prosessen fordelene med begge verdener og gir dermed utmerket forbindelsesevne og høye sveisehastigheter. Dyp penetrasjon og lav varmeinngang - og dermed minimal deformasjon av komponenter - går også hånd i hånd her.

 

Sensorteknologi, måling og datadokumentasjon

Begge sveisecellene er utstyrt med sofistikerte robotassistanse- og kontrollsystemer. Et laserovervåkningssystem montert på sveisebrenneren sørger for at roboten sveiser på riktig sted. Ved feiljustering, deformasjon eller toleranser som er vanlige i produksjonen, kan roboten automatisk korrigere den forhåndsprogrammerte sveisesømbanen, og sveisingen utføres pålitelig i riktig posisjon.

Fronius SeamTracking gir et annet alternativ: Denne funksjonen registrerer komponentkanten pålitelig gjennom sveisebrennerpendelbevegelser for kilesveising og forberedte buttsveiser.

I tillegg gir kamerasystemet ArcView et direkte syn på lysbuen, slik at sveiseprosessen kan overvåkes nøyaktig. Om nødvendig kan sveiseren umiddelbart treffe korrigerende tiltak.

Dessuten skanner et automatisert inspeksjonssystem sveisesømmen etter sveiseprosessen og utfører umiddelbart en visuell kvalitetskontroll.

Samtidig overvåker og lagrer datadokumentasjonsprogramvaren WeldCube alle relevante data fra sveiseprosessen og muliggjør tydelig sporbarhet av hver søm.

 

Sparer tid og kostnader

I tillegg til høyt utviklede sveiseprosesser og overvåking av disse prosessene, måles komponenten tredimensjonalt i en dedikert robotcelle før og etter sveising, som gjør det mulig å oppdage eventuelle avvik som toleranser eller deformering. Denne nøyaktige overvåkingen av de eksakte dimensjonene foregår altså fra et tidlig stadium i prototypkonstruksjonen, noe som muliggjør rask respons og justering av forskjellige parameter (f.eks. sveisesekvens, sveiseparameter og festeteknologi) og sparer tid og kostnader både under utvikling og i påfølgende produksjonsforberedelser. Fronius tilbyr også sine kunder muligheten til å teste prototypene metallurgisk i laboratoriet.

 

For mer informasjon se: www.fronius.com

Kilde: Fronius

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.33