23948sdkhjf

Dynamisk fresing med KOR6DT bedrer produksjonen

PDS Mecan AS har siden 1987 vært en solid løsningsleverandør i Rogaland. For å bedre forutsigbarheten under maskinering tar man i bruk dynamisk fres fra Kennametal i stedet for en mer tradisjonell pinnefres.

Bedriften leverer komplette løsninger til industrien, med hovedvekt på offshore, subsea, marine, oppdrett og prosessindustri. PDS Mecan kan levere hele tjenestespekteret innen tilvirkning og vedlikehold. Fra utvikling til prosjektledelse, sveising, industrirørlegging, maskinering, mekanisk sammenstilling, testing og dokumentasjon.

De er lokalisert med hovedkontor på Husøy og har to avdelinger. Totalt har selskapet over 40 ansatte, og omsetning i 2019 var 77 mill. Fra januar 2019 fusjonerte Mecan med PDS Gruppen. Man er opptatt av at ansatte skal trives, og har blant annet et stort akvarium inne på verkstedet som er med på å skape en hyggelig arbeidsplass.

 

Løser hasteoppdrag

Alf I Larsen AS (AIL) med Kennametal er en av leverandørene av skjærende verktøy til PDS Mecan. Selgerne hos AIL følger opp kundene sine systematisk for å bistå med kompetanse og utvikling av produksjonsprosesser.

- En av våre styrker er at vi kan designe og produsere kjapt på bestilling fra våre kunder. Vi er hovedsakelig rettet mot oljerelaterte selskaper, og tar imot oppdrag innenfor sveis, maskinering, konstruksjon og struktur, sier Rune Helgeland, produksjonsleder hos PDS Mecan AS, og legger til:

- Vi er spesielt opptatt av når det kommer til maskinparken og verktøyet som vi tar i bruk, er det at det skal oppleves som sikkert, forutsigbart og stabilt. Dette er spesielt viktig da vi ofte tar på oss hasteoppdrag, med mindre serier og lite masseproduksjon, -og er da avhengig av at alt fungerer best mulig.

 

Benytter dynamisk fresing

I løpet av de siste årene har det vært en stor utvikling innenfor dynamisk fresing. Her har PDS Mecan AS sett at de nå kan benytte maskineringsmuligheter som tidligere var mer krevende. Selskapet har investert i en fresemaskin som innehar høy kapasitet, omstilling av ulike verktøy og utskiftbare deler.

- Ved å ta i bruk dynamisk fres fra Kennametal, i stedet for en mer tradisjonell pinnefres, får man samtidig en mer forutsigbar og sikker prosess. Ved at sikkerheten øker, slår dette ut ved at man slipper å overvåke produksjonen, da verktøyet sikrer en mer pålitelig prosess, forteller Jarle Mæland fra Alf I Larsen AS.

- Vi er fornøyd med Alf I Larsen AS som leverandør. De tilbyr rask levering, har god tilstedeværelse, oppfølging og support. Ved raske prosesser og hasteoperasjoner er det vesentlig å ha en leverandør som besitter god produktkunnskap og ikke bare driver med rent salg, mener Rune Helgeland. Han mener varelageret til leverandøren er med på å sikre rask leveranse, og at dette har ført til mange positive opplevelser, da nye gode alternativer har vært med på å bidra til utvikling og innovasjon.

Jarle opplever at PDS Mecan AS er en bedrift som ikke er redd for å prøve nye verktøy og prosesser, at de ikke er redde for å utfordre «gamle» arbeidsmetoder.

Ifølge Rune Helgeland har 2020 bidratt til at selskapet har tatt ekstra grep:

- Nå er det viktigere enn noensinne å tenke nytt og teste nye veier. Vi er innom nye markeder, benytter ny teknologi og er fleksible. Vi ser positivt på fremtiden, og årene som kommer. Da skal det investeres og satses ytterliggere. Nye tider krever omstilling.

 

For mer informasjon se: www.pdsgruppen.no/pds-mecan og www.ail.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094