23948sdkhjf

Historien om brennevateret - da vater og brenner ble venner

Siste skudd på stammen for iTecs del har vært å løfte frem en gammel kjenning, nemlig brennevateret, et hendig redskap for økt presisjon.

 

Det at iTec's grunnleggere, Ståle Ellingsen og Ole Pavljuk, endte opp med å selge dette brennervateret handler om litt flaks og en god porsjon teft. Produktet kom de over da de skulle leie inn et selskap for å få bistand til opplæring på en Messer-maskin ved årtusenskiftet.

Det lille svenske programvareselskapet som ble innleid, hadde dette verktøyet som en bigeskjeft. Rar kombinasjon, men like fullt, selskapet hadde et produkt som de to så potensialet i.

- Vi kom i kontakt med dette firmaet fordi de skulle kjøre opplæring på en Messer-maskin vi hadde solgt til nå nedlagte Pusnes. Det var da vi så vateret i bruk første gang, det må ha vært rundt 2000, sier Ole Pavljuk.

 

Enkelt og smart

Ulla og mannen Leif Fredrikson drev sammen med sin sønn et lite programvarefirma. Veien fra den virksomheten til såkalt «hardware», er ikke helt logisk. Forklaringen er slik: Leif, som hadde arbeidet som snekker tidligere, så muligheten til å gjøre jobben med å stille inn skjærehodet raskt og enkelt. Et vater konstruert slik at det kunne settes inn på selve skjærehodet. Et vanlig vater var kronglete og vanskelig å få helt inntil. Enkelt og smart, hvem som helst kunne funnet på det, men det var Leif fra Falkenberg som gjorde det.

Ståle og Ole så verdien av verktøyet, begynte å handle det inn og selge til kunder i Norge via iTec.

 

Hentet frem igjen

Noen få år senere, skulle de to i det svenske selskapet pensjonere seg. Rådsnare som de to iTec-gutta var så de muligheten til å skape et lite marked for dette svært geniale tilbehøret. De kjøpte restlageret og tok over designet på produktet. I flere år solgte de unna restlageret, før det til slutt var tomt.

I ekspansjonen av iTec ble det hendige produktet litt glemt, men behovet er der fortsatt. Derfor er det nå plukket fram igjen, og det er blitt produsert opp nye brennevater basert på de de gamle tegningene.

- Det var et produkt vi hadde med oss i bilen på vei rundt omkring i Norge. Ofte opplevde vi bare å vise det på maskinen og så var det gjort. Alle så at dette var et smart verktøy å ha i produksjonshallen, sier Ståle Ellingsen.

 

Sikrer kvalitet, presisjon og effektivitet

Prinsippet er like enkelt som det er genialt. Først justerer du libellen på materialet som du skal skjære. Når boblen er sentrert, plasserer du vateret inn på skjærehodet og justerer det slik at boblen kommer i senter. Så enkelt, men samtidig så viktig for å sikre et godt skjæreresultat. Verktøyet er helt i de to eierne og iTecs ånd. Sørge for at våre kunder kan være mest mulig effektive, og samtidig levere presisjon og kvalitet, hver gang.

- Vi er glade for igjen å kunne tilby dette lille, enkle verktøyet som sikrer kvalitet, presisjon og effektivitet. Brennervateret er jo rett og slett et «kinderegg» for industrien, sier Ellingsen fornøyd.

 

For mer informasjon se: www.itec.as

Se video HER

Kilde: iTec

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187