23948sdkhjf

DMG MORI med innovativt konsept innen søylemaskiner

Med DMF 200|8 setter DMG MORI nye standarder innen høy presisjon og produktiv 5-akset bearbeiding av opptil 2300 mm lange strukturelle komponenter og forminnsatser.

 

- Med DMF 200|8 har DMG MORI lykkes med å fortsette suksesshistorien om vandrende søylemaskiner i 5-akseområdet, med over 2700 maskiner installert i markedet hittil, sier Markus Rehm, administrerende direktør Deckel Maho Seebach. Ifølge maskinprodusenten står verdenspremieren også for absolutt presisjonsbearbeidingsytelse, som tar vandresøyle-serien til et nivå som man aldri før har sett.

 

Større bearbeidingsområde

- Med et stivt bord som måler 2300 x 850 mm og traversbaner på 2000 x 800 x 850 mm, gir DMF 200|8-brukere tilstrekkelig omfang til å bearbeide selv lange strukturelle komponenter, uttaler Markus Rehm. Bordbelastningen er 2000 kg. Under utviklingen av det nye maskinkonseptet ble arbeidsområdet til maskinen optimalisert av den innovative verktøyvekslingen. Dette skjer bak arbeidsbordet - raskt, kollisjonsfritt og prosessikkert, slik at hele klemflaten kan brukes. Sammenlignet med forgjengermodellen er arbeidsområdet til DMF 200 | 8 over 50 prosent større, og skaper nye muligheter for bearbeiding av komplekse komponenter. At man kan utstyre DMF 200 | 8 med 400 mm lange verktøy er ifølge maskinprodusenten et unikt salgsargument i denne maskinklassen.

 

Høyeste presisjon for laveste toleranser

Et hovedargument for de vandrende søylemaskinene fra DMG MORI har, ifølge produsenten, alltid vært deres stabilitet, slik at DMG MORI også eksplisitt har vurdert dette området. DMF 200|8 er utformet på en slik måte at den utkragede Y-aksen sørger for en konstant stivhet på maskinen over hele vandrefeltet. De tre lineære føringene på X-aksen forsterker maskinens stabilitet og skaper det nødvendige grunnlaget for svært presis og produktiv bearbeiding. Omfattende kjøletiltak som standard sikrer høy termisk langvarig nøyaktighet med de minste toleransene, mens direktedrevne kuleskruer i Y- og Z-aksen skal sørge for best mulig overflatebehandling.

DMF 200|8 kjører med raske hastigheter på opptil 50 m/min som standard. Med den valgfrie lineære driften i X-aksen når den opptil 80 m/min, noe som sikrer dynamisk og svært produktiv bearbeiding til enhver tid. B-aksens fresehode - det maksimale klemmemomentet er 6000 Nm - tilbyr et svingområde på +/- 120° og dermed den nødvendige fleksibiliteten i 5-akset maskinering. Et omfattende modulært spindelsystem avrunder utstyrssortimentet. En speedMASTER-spindel med opptil 15.000 o/min er integrert som standard.

- Naturligvis med 36 måneders garanti, uavhengig av løpende ytelse, legger Markus Rehm til.

En høy-dreiemomentversjon med 200 Nm er tilgjengelig i det modulære spindelsystemet, samt en 20.000 o/min-spindel.

 

Digital produksjon

På styringssiden er DMF 200|8 utstyrt med CELOS og Siemens og kommer med den nyeste versjonen av CELOS som standard, slik at brukerne er godt rustet for digitalisert produksjon. Markus Rehm refererer til den fremtidsrettede og konkurransedyktige produksjonen på vandresøylemaskinen:

- DMF 200|8 tilbyr et grensesnitt for automatisert produksjon, for eksempel med vår PH Cell-palett.

 

For mer informasjon se: www.dmgmori.com

Se video av DMF 200I8 HER

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11