23948sdkhjf

Waterjet med banebrytende teknologi

Waterjet Corporation presenterer elektriske og hybride servopumper utviklet, patentert og bygget av den italienske maskinprodusenten. De skal ha opptil 95 prosent effektivitet, og kan skilte med en dramatisk energibesparelse i forhold til konvensjonelle løsninger. 

De tre nye høytrykksservoforsterkersystemene er konstruert for å forbedre ytelsen og energieffektiviteten sammenliknet med de tradisjonelle hydrauliske forsterkerpumpesystemene som er tilgjengelige i markedet. Pumpene er stillere, mye mindre og har ny design.
Målet til maskinprodusenten var å produsere to hybridservoforsterkerpumper; Servodrive med 3.7l/min ved 4150 bar og Hyperdrive med 2.5l/min ved 6200 bar samt en helelektrisk; Edrive med 3.7l/min ved 4200 bar.

Store besparelser
- Disse revolusjonære systemene er bygget med innovativt patenterte komponenter som gir mulighet for å oppnå 45 prosent av energibesparende og opptil 95 prosent av energieffektivitet, forteller Massimo Russo, eier og visepresident i Waterjet Corporation og fortsetter:
- Alle tre systemer er kontrollert av de nyeste og mest effektive børsteløse servomotorer som garanterer det laveste energiforbruk takket være deres øyeblikkelig av/på-drift ved behov.

Hybride servopumper
Servodrive er en innovativ, høyeffektiv (85 prosent) hybrid servoforsterkerpumpe med et patentert hydraulisk system med progressive åpninger som kan generere et trykk opp til 4150 bar. Den numeriske styringen synkroniserer arbeidspumpesyklusene, og sørger for et konstant energiforbruk ved konstant dreiemoment og 35 prosent energibesparelse sammenlignet med en tradisjonell oleodynamisk forsterkerpumpe drevet av en synkron motor.
Hyperdrive, som har samme teknologi som Superdrive, kan generere opp til 6200 bar trykk og skal gi 45 prosent energibesparelse.

Helelektrisk
Edrive er en nyskapende høyeffektiv (95 prosent) helelektrisk servoforsterkerpumpe som kan generere et trykk opp til 4200 bar. Den numeriske styringen synkroniserer arbeidspumpesyklusene til det indirekte lineære overføringssystemet med dobbel effekt, og sørger for en energibesparelse på 40 prosent ved konstant hastighet sammenlignet med en tradisjonell oleodynamisk forsterkerpumpe drevet av en synkron motor.

Spesifikasjoner
De nye pumpene har, ifølge produsenten, opptil 45 prosent energisparing, opptil 45 prosent økning i energieffektivitet, fem prosent mindre støy under drift, 10 prosent mindre vedlikeholds- og driftskostnader, 60 prosent mindre totale dimensjoner, 90 prosent mindre miljøpåvirkning (20 liter olje mot tidligere 200 liter), 25 prosent raskere skjærehastighet takket være konstant lukket sløyfe med høyt trykk og motormomentkontroll.

Waterjet Corporation er representert i Norge av TB Maskin AS.

For mer informasjon se: www.waterjet.it og www.tbmaskin.no

Kilde: Waterjet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125