23948sdkhjf

Avgradingsmaskin gir bedre HMS og kvalitet

IMTAS i Harstad er en service- og prosjektentreprenør innenfor industri, havbruk, bygg og anlegg. Nylig investere selskapet i en Löwer avgradingsmaskin fra TB Maskin for økt kvalitet og bedre HMS.

 

Firmaet startet med to ansatte i 2015, og teller i dag 28 fast ansatte og vokser fremdeles. De er opptatt av å rekruttere ungdom, og har siden 2018 hjulpet syv lærlinger frem til fagbrev. Bedriften er et av de større mekaniske verkstedene i Harstad. og omsatte i 2022 for 47 millioner.

 

Ingen skarpe kanter

IMTAS har mange arbeidsområder. De har blant annet ett av seks verksteder i landet som er godkjent for ADR-kontroller (kontroll av kjøretøy som frakter farlig gods, eksempelvis tankbiler), og har i tillegg en rammeavtale med Forsvaret.

Imidlertid er havbruksnæringen den største kundegruppen, og det er for å lettere imøtekomme kravene her at de har investert i en Löwer avgradingsmaskin med hele seks Ø260 mm slipeskiver, levert av TB Maskin. Det kan naturligvis ikke være skarpe kanter på produkter som skal brukes i havbruk.

- Löwer DiscMaster 6TD 1500 er en ener på sitt område. Med seks store Ø260mm slipeskiver og oscillerende bevegelse tar den absolutt alt 360 grader. Samtidig er det hurtig skifte av slipeskiver for raskere bytte mellom eksempelvis stål og rustfritt. Löwer er av tysk kvalitet og enkel å bruke. Dette er viktig da det ofte er mange forskjellige som bruker maskinen, uttaler Thomas Beck hos TB Maskin AS.

 

På tide

- I etterpåklokskapens lys burde denne investeringen vært gjort for lenge siden, da denne prosessen tidligere har vært foretatt manuelt. I tillegg til at produktet blir bedre, har maskinen også en positiv effekt på HMS og arbeidsmiljø, sier daglig leder Jon-Arne Skogan.

Avslutningsvis nevner han at de er svært fornøyde med maskinen, og hele kjøpsprosessen og oppfyllelsen av kravspekket. Han fremhever også TB Maskin som et hyggelig sted og handle fra, og har en laser i bestilling fra dem også.

 

For mer informasjon se: www.imtas.no og www.tbmaskin.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125