23948sdkhjf

Norsk Cobot Senter vil være samlende faktor

Norsk Cobot Senter gjennomførte nylig to innholdsrike dager sammen med sine nye systemintegratorer på Radisson Park Inn Gardermoen. Målet er å være en samlende faktor for automasjonsmiljøet i Norge.

Norsk Cobot Senter AS (NCS) er distributør for Universal Robots og OnRobot i Norge. Selskapet har kontorer i Rogaland, Vestfold og Møre og Romsdal. 
- NCS samler teknologi, kunnskap og gode mennesker sammen i et senter for å kunne tilby enkel og trygg automasjon for alle. Vår visjon med møtet var at systemintegratorene skulle bli kjent med hverandre, og at alle skulle få muligheten til å utvide nettverket sitt, samt se fordelen med å kunne dra gode synergieffekter av å være medlemmer i samme senter, forteller Kristian Sortland, salgssjef i Norsk Cobot Senter AS, og legger til:
- Vår hovedoppgave er å besøke norske produksjonsbedrifter for å fortelle om hva vi kan automatisere med coboter. Norsk Cobot Senter går i tet for å åpne den norske måten å tenke på når det kommer til automasjon.

Samlet systemintegratorene
Det startet med en lunsj torsdag 24.09 og fortsatte med en presentasjon av Norsk Cobot Senter (NCS) etterfulgt av en presentasjon av Universal Robots og deres aktivitet i Norge. Videre presenterte systemintegratorene seg og sine styrker, som går igjen i automasjon, elektro, PLS og robotikk.
Disse systemintegratorene presenterte seg:
Kongshavn Automasjon AS, ACT Logimark AS, Adigo AS, Cobot Norge AS,
Gjøvik Elektro & Automasjon AS (GEA), GJ Machine AS, Imperietek AS,
Ulvesund Elektro AS.
Mechatronic Innovation Lab (MIL) hadde et inspirerende innlegg på slutten av dagen. Produktsjef hos MIL, Svein-Inge Baade Ringstad, hadde fokus på at det er viktig å vekke produksjons-Norge, samt at et samarbeid mellom automasjonsleverandører er en viktig nøkkel for å komme videre med denne formen for automasjon i landet. 
Torsdag kveld var det felles middag hvor alle ble ekstra godt kjent med hverandre.

Nytt forum på web
Fredag hadde NCS et innlegg om kommende markedsaktiviteter og snakket om at man vil skal arrangere seminarer og workshops sammen med systemintegratorene.
Det vil være fokus på markedsføring via LinkedIn, videoer på Youtube, og diverse artikler i forskjellige tidsskrift og magasiner. NCS lanserte også sitt nye forum på nettsiden www.norskcobotsenter.no hvor medlemmene kan kommunisere, dele informasjon, be om hjelp, personell og utstyr.
Trond Olsen fra Multivac AS holdt innlegget: Hva forventer sluttkunden og hva bør fokuset være fremover? Han la også vekt på samarbeid. 
Smartshift Robotics hadde et innlegg som leverandør og presenterte sine produkter.
Avslutningsvis holdt Joar Kleiveland fra Imperietek AS en presentasjon om EasyPallet, EasyCNC og EasyWeld. Etter presentasjonen viste Imperietek frem sine løsninger på roboter som stod utstilt på hotellet. 
- Det veldig interessant å se hvor samkjørt alle deltakerne var om dette med samarbeid. Med disse automasjonselskapene på laget har Norsk Cobot Senter særdeles god dekning med mye god ekspertise i Norge, konkluderte Kristian Sortland hos NCS.

For mer informasjon se: www.norskcobotsenter.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095