23948sdkhjf

Ivar Bråthen Mekaniske med Trumpf rørlaser

Den allsidige verkstedbedriften Ivar Bråthen Mekaniske AS produserer trapper, rekkverk og heissjakter i tillegg til alle typer mekanisk arbeid. Nylig installerte bedriften en ny Trumpf rørlasermaskin levert av Pantronic AS. – Nå kan vi tilby avansert rørskjæring med høy presisjon, uttaler Ivar Bråthen.

Ivar Bråthen startet i 1982 og etablerte AS i 1998 som da ble Ivar Bråthen Mekaniske AS. Bedriften tilbyr nøkkelferdige løsninger og har, i tillegg til egen ingeniør- og utviklingsavdeling, en stor maskinpark i sine lokaler på Ottestad sør for Hamar. Her utføres alle typer mekanisk arbeid med moderne maskiner, både CNC-styrt rørbøyer, avanserte tynnplatemaskiner, sandblåsingsutstyr, et avansert pulverlakkanlegg for store dimensjoner og nå en helt ny Trumpf TruLaser Tube 7000 rørlaserskjæremaskin.

Strategisk investering
- Da vi valgte rørlaser fra Trumpf var det av flere årsaker, men ikke minst presisjon og produksjonshastighet. Maskinen gir så mange muligheter at det er kun fantasien som begrenser, sier Per Ivar Nordnes, prosjektleder, kalkulatør og sveisekoordinator (IWT) hos Ivar Bråthen Mekaniske AS.
Han mener det er viktig å investere seg til nøyaktighet og produktivitet.
- Denne investeringen er et ledd i en strategi vi har for fremtidig utvikling av bedriften. Vi har allerede konkrete planer for økt automasjon, noe som ytterligere vil styrke vår fleksibilitet og konkurransekraft, mener Ivar Bråthen.

Tilbyr presisjonsskjæring
Den nye maskinen kommer på plass først og fremst som følge av behov i egen produksjon, men det er rom for å selge leieproduksjon også.
- Ikke alle trenger å eie en rørlaser, for det er en relativt stor investering. Og da vi oppdaget hvor rask rørlaseren er ble det helt klart at vi vil tilby overkapasiteten til eksisterende og nye kunder, som er velkommen til å oppdage helt nye muligheter som denne avanserte maskinen byr på, forteller Nordnes, som legger til:
- Vi kan nå tilby laserskjæring for små og større serier i emner opp til 254 mm ytre diameter og 6500 mm lengde. Maskinen kan bore, gjenge og lasermerke komponentene som blir utrolig presist skjært med fiberlaseren. Som følge av presisjonen unngår man gradavvik og forenkler samt forbedrer sammensveising av skjærte deler.

For mer informasjon se: www.braathenmek.no og www.pantronic.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095