23948sdkhjf

Haaland Tynnplate først med Mazak rørlaser

Det er mye som skjer hos Haaland Tynnplate AS om dagen. Foruten å feire 40 år i 2020 satses det på nye produksjonsteknologier, og på Vigrestad er man første norske bedrift som investerer i Mazaks nye rørlaserskjæremaskin.  

 

Det er ikke så lenge side Maskinregisteret besøkte Haaland Tynnplate. Da så vi på hvordan tynnplatebedriften hadde robotisert avgrading. Denne gangen er vi vitne til at det som tidligere var et stort lakkanlegg gjøres om til en stor rørlaserlinje som kan bearbeide opptil 12 meter lange emner.

 

Gode kontrakter

Hvorfor foretar dere akkurat denne investeringen?

- Vi har jobbet intenst med å få opp aktivitet og lønnsomhet i selskapet. Nå belønnes vi med god ordreinngang. Dette skyldes flere ting, men ikke minst fantastisk innsats av medarbeiderne våre og investeringer i ny teknologi, svarer Gabriel Pollestad, daglig leder og medeier i Haaland Tynnplate AS.

En av kontraktene Haaland Tynnplate har fått er å produsere den elektriske firehjulssykkelen Frikar fra Stavanger-baserte Podbike.

- Vi vant denne kontrakten i sterk konkurranse med blant annet utenlandske produsenter, så vi er stolte av at vi er konkurransedyktige, uttaler Pollestad.

 

Har egne ingeniører

Hos Haaland Tynnplate tilbyr man komplette løsninger for kundene og leverer ordre på alt fra stykkproduksjon til store volum.

- Vi er ofte med kunden på hele reisen fra ide til ferdig produsert og leverte produkter eller systemer, forteller bedriftslederen mens han viser frem ulike produkter.

- Her ser du eksempelvis landstrømsystemet fra norske Zinus. Våre ingeniører har deltatt i tett samarbeid med kunden for å utvikle løsningene slik at de best mulig egner seg for produksjon. Denne typen kontrakter er midt i blinken for oss fordi vi sammen med kunden finner de løsningene som gir best økonomi for begge parter.

Han peker og forklarer hvordan ulike detaljer har blitt endret slik at både kunden og tynnplatebedriften får gevinster.

- Her har vi endret innfestingen slik at delen blir lettere og raskere å produsere.

Montørene passer på at alle komponenter kommer på plass. I tillegg til å ha kompetanse på konstruksjon, design, sveising og tynnplateproduksjon har bedriften også fagfolk innen montering og sammenstilling og noen andre fagfelt.

 

Går for Mazak rørlaser

Midt imot monteringsavdelingen lå det som før var et stort lakkanlegg. Dette blir demontert og inn kommer en 30 meter lang rørlaserlinje.

- Vi ønsker å kunne produsere komponenter til utvikling, prototyper og produkter. Vi ser muligheter for å kunne bruke rørlaseren for eksisterende kunder og til nye typer produkter, eksempelvis innen struktursveising, forteller Pollestad og legger til:

- Vi ønsker å ha flere ben å stå på og med denne maskinløsningen når vi flere bransjer enn det vi betjener i dag.

Hvorfor velge Mazak?

- Vi har sett på flere løsninger fra konkurrerende maskinprodusenter og fant ut at med våre preferanser passer denne maskinen oss, både teknologisk men ikke minst også økonomisk, svarer bedriftslederen.

Maskinløsningen Haaland Tynnplate har investert i er Mazak 3D FABRI GIR 400 III. Det er en komplett produksjonslinje på totalt 30 meter som kan bearbeide opptil 12 meter lange emner og diameter på 400 mm på runde eller firkantede rør. Maskinen skjærer med full 5-akse og kan også skjære gjenger.

- I denne linjen kan vi kjøre stykkproduksjon eller volumproduksjon, alt etter behov. Maskinen er på plass i starten av 2021 så da er det bare kontakte oss så skal vi vise hvordan det hele virker, inviterer Gabriel Pollestad.

 

For mer informasjon se: www.tynnplate.no og www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125