23948sdkhjf

Meidell leverer vannskjærer, saks og kantpresse til Trosterud Mek.

Trosterud Mekaniske Verksted AS ble grunnlagt i 1948 og har en lang, stolt historie. Nye tider gir nye oppgaver, og nylig installerte bedriften helt ny kantpresse, saks og vannskjærer levert av P. Meidell AS.

- Vi har mange års erfaring med å løse varierte og krevende oppgaver, og mye av styrken for oss i Trosterud Mek er evnen til å utføre oppgaver ingen andre klarer å utføre, forteller Lars Joramo, daglig leder hos bedriften.
Trosterud Mek har en stor maskinpark og kan utføre mange forskjellige jobber.
- Vi har maskiner for vannskjæring, klipping, knekking, rørbøying, stansing, maskinering, sveising, lodding og polering. Dette gjør oss i stand til å lage en mengde forskjellige produkter og det gir oss svært stor fleksibilitet, fortsetter Joramo.

Satsing mot matindustrien
De siste årene har Trosterud Mek satset stort mot næringsmiddelindustrien og bedriften leverer komplette transportører spesielt utviklet for denne sektoren.
- Vi har opparbeidet oss spesialkompetanse på meieriapplikasjoner, og kan levere kjede-, bånd-, lamell-, netting- og rulletransportører. Dette er driftssikre og velutprøvde systemer som tilfredsstiller næringsmiddelindustriens krav til vedlikehold og renhold. I tillegg til disse produktene konstruerer vi og lager alt fra kasseheiser, stativer, bord, beholdere, plattformer, trapper, rekkverk, traller, trakter, deksler, blandebatterier, rullestolramper, sjekkveiing og hulmål sertifisert av Justervesenet, for å nevne noe, forklarer Joramo med et smil.

Tre nye maskiner
- Vår maskinpark er som nevnt omfattende, og vi trenger å kunne stole på at maskinene til enhver tid er raske og friske. Noen av maskinene begynte å preges av å ha blitt brukt hardt og regelmessig i lang tid, og vi skjønte at tiden var inne for modernisering. Derfor ble det bestemt at vi skulle ha ny saks, kantpresse og vannskjærer, sier Joramo, og fortsetter:
- Vi var derfor i kontakt med firmaet Meidell og kom sammen frem til maskiner som ville dekke våre behov.
Valget av platesaks ble en Durma VS3013 med motorisert beltedrevet platefang, automatisk justerbar knivvinkel og spalteåpning når platetykkelse og materialkvalitet velges.
- Kantpressen vi valgte er en Durma AD-servo 30220 som er satt opp med lasermåling som gir presis knekking, Wila verktøyinnfesting og Delem 69T styring. Dette er også en maskin med svært lavt energiforbruk som igjen gir oss lavere produksjonskostnader
Når det kom til valget av vannskjærer ønsket vi oss en raskere maskin enn den vi hadde. Valget ble en Kimtech vannskjærer med 5-aksehode og ekstra stor pumpe. Samtidig som at maskinen er svært presis kan operatøren fortelle at han kjører dobbelt så raskt på den nye maskinen i forhold til den gamle, avslutter Lars Joramo

Les mer på www.trosterud.no og www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125