23948sdkhjf

Svemko med nytt CMZ TA-20YS dreiesenter

De er kjent for å levere lyddempere av høy kvalitet, så da behovet for en ny CNC-maskin oppstod falt valget på et CMZ TA-20YS-640 dreiesenter.

 

Svemko AS, som holder til i Lonevåg utenfor Bergen, utvikler og produserer lyddempere for rifler. Alle produktene er produsert i Norge med hovedfokus på ytelse, kvalitet, vekt, materialvalg og kompakt design

 

Mats Kleppe og Ole Asgeir Svenheim startet opp med utvikling av lyddempere i 2011. Mats Kleppe er utdannet CNC-operatør og maskiningeniør, mens Ole Asgeir Svenheim har jobbet som prosjektingeniør i mange år. Denne kombinasjonen, i tillegg til samarbeidet med produksjonsbedriften Mjøs Metallvarefabrikk AS, har gjort det mulig å kunne utvikle avanserte lyddempere. Bedriften regnes i dag som en av de ledende innenfor sin bransje og produktet Hunter 1.0 har vunnet «best i test» pris hos «Jager» både i 2016 og 2018.

 

Presisjon og driftssikkerhet

For å sikre best mulig kvalitet har bedriften hele tiden hatt søkelys på å benytte seg av det ypperste innenfor CNC-maskiner, tegneprogrammer og måleteknologi. Da bedriften hadde behov for ny dreiebenk falt valget på et CMZ CNC dreiesenter modell TA-20YS-640 med Fanuc 32iT IHMI styring.

Baskiske CMZ er Spanias markedsleder av horisontale dreiesentre og er kjent for ekstremt stabile og nøyaktige dreiebenker. Ved å tilby maskiner med stor produksjonskapasitet, presisjon og driftssikkerhet, er CMZ blitt kjent som en ledende leverandør av CNC-dreiesenter i Europa.

 

Gode erfaringer

TA-serien har innebygget motor i revolver med hele 12.000 o/min og 75 Nm på roterende verktøy. Roterende verktøyholdere med meget høy stabilitet og velkjent festeanordning til revolver med god repetisjonsnøyaktighet. CMZ produserer alle nøkkelkomponenter i eget hus og alle vitaldeler er oljekjølte med temperaturovervåking. Integrerte dreiespindler fra 14 til 42 kW.

CMZ bruker Fanuc modell 32iT iHMI på CNC-styring i denne type maskiner. Styringen har berøringsskjerm inkludert manuell Guide dialog. Den regnes som en velkjent styring for alle CAM-systemer.

- Vi har veldig gode erfaringer med maskinen som er svært stabil og effektiv. Den er dessuten utrustet med en veldig kraftig millingmotor for roterende verktøy. Den er brukervennlig og vi trengte minimalt med opplæring når vi gikk over til dette merket, forteller Mats Kleppe, daglig leder i Svemko AS.

All service utføres av Bergsli Metallmaskiner AS, som kjenner maskinkonseptet og Fanuc styringen godt gjennom mange års erfaring.

- Bergsli har jeg veldig gode erfaringer med, de er løsningsorientert og serviceinnstilt. Får veldig raskt svar og tilbakemelding visst jeg lurer på noe, og de svarer alltid når jeg ringer, konkluderer Mats Kleppe.

 

For mer informasjon se: www.svemko.no og www.bergsli.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.219