23948sdkhjf

Roboter kan flagge produksjonen hjem

Maritime Protection tilbrakte en uke på Mechatronics Innovation Lab for å lære hvordan roboter kan hjelpe å flagge hjemme produksjon av inertgassgeneratorsystemer. Det ble lærerikt.

 

- De siste 15 årene har alle sveiseprosessene våre blitt outsourcet til Estland og Kina på grunn av lavere arbeidskostnader. Men ettersom roboter blir stadig billigere og enklere å programmere og omprogrammere, kan vi være på et tidspunkt der det er mer kostnadseffektivt å bringe sveiseprosesser hjem til Norge, sier Kenneth Hagen, prosjektleder i Maritime Protection, del av Survitec Group.

Han ledet et team som tilbrakte nesten en uke på Mechatronics Innovation Lab, MIL, i Grimstad for å forstå hvordan moderne sveiseroboter fungerer, og hvordan de kan implementeres i produksjonen av Maritime Protection sine inertgassgeneratorsystemer.

 

Mer effektivt “hjemme”

- Hva er mulighetene og begrensningene, hva er kostnadene og hvor lang tid det tar å programmere roboten til å utføre bestemte oppgaver? Det er slike spørsmål vi ønsker å finne svar på, sier Hagen.

Han ble oppmuntret av funnene på MIL.

- Hjemflagging av produksjon vil gjøre det mulig for oss å kontrollere sveiseprosessen bedre. Til tider, og spesielt i tider som disse når vi ikke er i stand til å reise for å overvåke prosessen, tror vi det kan være mer effektivt å sveise hjemme. Hvis det automatiseres, vil det sikre at vi får et perfekt resultat hver gang, sier Hagen.

 

Mer produksjon i Norge

Allerede i løpet av den første dagen hos MIL klarte Maritime Protection-teamet å håndtere roboten alene.

- Den har et intuitivt grensesnitt som gjør det ganske enkelt å betjene. Når den er riktig programmert, vil den utføre den samme rutinen feilfritt gang på gang, og dermed overgå ethvert menneske i enkle og - helt ærlig - kjedelige arbeidsprosesser, sier Hagen.

Hvis det implementeres i produksjonsanleggene hos Maritime Production i Kristiansand, vil en sveiserobot først og fremst være involvert i produksjonen av reservedeler.

- Imidlertid vil vi med tid og erfaring også produsere noen av de mer avanserte delene i Norge, sier Hagen.

Maritime Protection-teamet vil være tilbake på Mechatronics Innovation Lab for videre testing i løpet av de kommende månedene.

 

Kilde: www.gcenode.no

 

For mer informasjon se: www.maritimeprotection.no og www.mil-as.no

Kilde: GCE Node

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095