23948sdkhjf

Nytt tilbakekjøpsprogram for resirkulering av høylegert stål

Sandvik og den strategiske forretningspartneren Stamicarbon har satt i gang et nytt prosjekt for resirkulering av høyt legert stål ved å tilby gjødselkunder en spesiell tilbakekjøpsløsning når de bytter utstyr i sine produksjonsanlegg.


Hos Sandvik stilte man spørsmålet: hvordan kan man hente ut verdifulle materialer og rive utstyr på stedet når gjødselkunder ønsker å erstatte det gamle utstyret sitt med nytt?
Svaret: et tilbakekjøpsprogram. Sandvik slo seg sammen med forretningspartner Stamicarbon og satte i gang et tilbakekjøpsprogram. Målet er å resirkulere høylegert stål ved å tilby gjødselkunder en spesiell tilbakekjøpsløsning når de bytter utstyr i sine anlegg.


Vinn-vinn-modell
Tilbakekjøpskonseptet er også i tråd med Sandvik-ambisjonen om å nå 90 prosent i produksjonssystemets sirkularitet. Når man vet at skrotet utelukkende består av Sandvik premium-materiale, vil det være lettere å håndtere råstoff i stålfabrikken. Og partnerskapet er også en perfekt match, ettersom bærekraft er like viktig for Stamicarbon som for Sandvik.
Når kunder i ureagjødselindustrien bytter ut gammelt utstyr på sine anlegg, tar Sandvik ut det gamle utstyret og gjenvinner materialer fra det. I denne vinn-vinn-modellen: utstyr byttes ut uten mellomledd, og Sandvik og Stamicarbon kan kjøpe tilbake spesiallegeringene.


Kommer alle til gode
- Vi vil hjelpe våre kunder ved å ta bryet med avhending av gammelt utstyr, og vi kan pakke denne tjenesten inn i våre forslag til erstatningsutstyr, noe som gir fordeler for alle parter, sier Joey Dobrée, produktporteføljeansvarlig i Stamicarbon, og legger til:
- Da vi startet denne ideen, ønsket vi å finne ut om vi kunne hente ut verdifullt materiale og rive utstyr på stedet, på en måte som ville belønne alle interessenter. 
Bortsett fra dette programmet når Sandvik gjødselteam også proaktivt ut til gamle kunder med et tilbud om å kjøpe tilbake materiale fra ureaanlegg som er lagt ned.
- Jeg tror at vi er unike innen gjødselsegmentet når det gjelder å tilby våre kunder denne typen tilbakekjøpsprogram. Jeg føler meg veldig trygg på denne måten å jobbe på, og hvordan den bygger på en bærekraftig måte å drive forretning på som kommer alle involverte parter til gode, uttaler Oscar Johansson, Global Product Manager Gjødselrør ved Sandvik Material Technology. 


Fremtidig tilbakekjøp av Safurex-materiale
Prosjektet avanserte sent i 2019 da den første varmeveksleren ble kjøpt tilbake fra et ureaanlegg i Nederland. Utfallet var veldig positivt, og tilbakekjøpsløsningen vil nå bli inkludert på alle nye tilbud til gjødselkunder når de bytter utstyr på sine anlegg. Sandvik og Stamicarbon utforsker også standardisering av innsamling og gjenvinning av metaller av høy kvalitet for fremtiden.
Tilfeldigvis var den tilbakekjøpte varmeveksleren den aller første testinstallasjonen av Safurex-rør. Safurex er navnet på det høylegerte dupleks rustfritt stål laget for å motstå de korrosive miljøene som er tilstede i ureaprosessen.
- Det var en bonus at varmeveksleren ble bygget med de spesifikke rørene. Ikke bare kunne vi prøve ut vårt nye tilbakekjøpsprogram, men vi fikk også muligheten til å evaluere hvor godt Safurex-materialet vårt passer til applikasjonen, konkluderer Johansson. 


For mer informasjon se www.sandvik.com og finn ut mer om tilbakekjøpsprogrammet på: https://fal.cn/39vj8

Kilde: Sandvik

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078