23948sdkhjf

Skala Robotech med samarbeidende sveiserobot

Weld4Me er en systempakke bestående av Fronius TPS 400i og den samarbeidende roboten Yaskawa Motoman HC10 som Skala Robotech og Fronius nå leverer.

 

Skala Robotech og Fronius har satt sammen en brukervennlig og fleksibel robotløsning som kan benyttes til robotisert sveising, men også til ande oppgaver.

 

Ivrer for automasjon

Ved å integrere TPS/i med HC10 fra Yaskawa Motoman, som har løftekapasitet på 10 kg og rekkevidde på 1300mm, så tilbys det en løsning med stor fleksibilitet og rask evne til omstilling.

- Vi tilbyr et system som gir en brukervennlig løsning for mange forskjellige sveiseoppgaver av mindre produksjonskvanta. Og om du ikke har bruk for den til sveising i en periode, kan den brukes til andre formål, eksempelvis sliping eller håndtering. Sveiseutstyret er i utgangspunktet en standard manuell sveisemaskin, så denne kan enkelt frakobles og dermed brukes til manuelle sveiseoppgaver, forteller Tormod Eriksen, som jobber med salg av automatiserte systemer hos Skala Robotech AS.

Tormod, som startet i Skala i 2019, har tidligere jobbet som prosjekt og komponentselger innenfor automasjonsfaget siden 2008: Beijer Electronics og Bosch Rexroth fra 2012-2018. Han ivrer for å nå ut med gode automasjonsløsninger til kundene.

- Vi ser det er et stort behov i markedet og denne løsningen gjør det enkelt å komme i gang, sier Tormod.

 

Fleksibel sveis

Fronius TPS/i er tilpasningsdyktig, i det ene øyeblikket et standard sveiseapparat, i det neste utvidet til en puls-strømkilde. Nye karakteristikker eller ekstra applikasjoner er like enkle å overføre som fastvareoppdateringer. Dermed kan TPS/i stilles helt individuelt inn på enhver sveiseutfordring. Ett sveiseapparat, men mange bruksområder.

For systempakke er det satt opp TPS/i 400 PULSE, men dette kan tilpasses individuelt etter behov.

 

Store fordeler

Yaskawa Motoman HC10 er en 6-akset menneskesamarbeidende robot med en nyttelast på 10 kg. Operatørens sikkerhet garanteres av en Power and Force Limit-teknologi som stopper roboten i tilfelle kontakt med en operatør. Roboten kan håndstyres av en operatør og robotposisjoner og gripedrift kan registreres via såkalt „Easy Teaching Smart HUB“. Disse funksjonene gir tidsbesparelse under robotprogrammeringen.

Robotens armgeometri ble designet for å unngå klypepunkter (finger). HC10 kan fungere uten ytterligere beskyttende tiltak som et sikkerhetsgjerde, avhengig av risikovurderingen. Dette sparer plass og kostnader. Installasjonsområdet er veldig fleksibelt og kan derfor operere på forskjellige arbeidsplasser.

- Våre løsninger gir kunden en fin mulighet til å starte sin automatiseringsprosess på en enkel og rimelig måte slik at de selv kan erfare de store fordelene og gradvis bygge opp sin fortrolighet og kompetanse, konkluderer Tormod Eriksen.

 

For mer informasjon se: www.skalarobotech.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205