23948sdkhjf

Mandelli tilbake i Norge

Mandelli har en historie innen mekanisk industri som strekker seg tilbake nesten 90 år, og har bygget maskineringssentre i over 60 år. Etter en stund uten representasjon i Norge er Mandelli tilbake hos Sivilingeniør Sture Hedløv a.s.

 

- Vi representerte Mandelli i mange år, men på grunn av stadige forandringer og konstellasjoner mellom produsenter de siste 10 årene, måtte vi si fra oss samarbeidet for noen år siden. Maskinbransjen er liten, så vi har hele tiden hatt en god kontakt med dem. Da sjansen bød seg med å ta opp igjen samarbeidet i Norge nølte vi ikke. Vi mener at løsningene og kvaliteten som Mandelli tilbyr er meget interessant for det norske markedet, sier Harald Hedløv.

 

Kan konfigureres

I dag konsentrerer Mandelli seg om maskineringssentre fra medium størrelse og oppover. Deres produktrekke Spark kommer i størrelser som er tilpasset arbeidsstykker med sving Ø1200 opptil Ø3500.

Spark finnes i to forskjellige utførelser, Spark som «standard» maskin og Spark-Ti. Alle deres maskiner er konstruert for god dynamikk, høy sponavvirking og nøyaktighet. Maskinene kan konfigureres for å maskinere tradisjonelle materialer som støpejern og stål i tillegg til lettmetall og harde materialer.

 

Mange varianter

Spark-Ti er spesielt konstruert for maskinering av tøffe materialer eksempelvis titanlegeringer. Disse maskinene har høyere moment både på spindel og a-akse. I tillegg har de aktiv demping og en konstruksjon og løsninger som sørger for forbedret sponhåndtering.

Alle maskinene kan utstyres med forskjellige hoder og spindler, alt etter kundens behov og hva som skal maskineres. Standard horisontalt og 5-aksehode er blant noen av mulighetene. Dette kan kombineres med dreiebord. Forskjellige palettløsninger eller integrasjon i eksisterende systemer er også mulig.

 

Kommer med Industri 4.0

Mandelli satser stort på nye løsninger. Informasjonsinnhenting fra sensorer og dataanalyse er nøkkelen for forbedring av produksjonsprosessene. Med deres iPum@suite4.0 pakke er Industri 4.0 en selvfølge. iPum@suite4.0 inneholder blant annet:

iPum@control – Mandellis nye grensesnitt for betjening med 22 tommer MultiTouch skjerm, med tydelige instruksjoner på skjermen.

iPum@predict - innsamling og analyse av sensordata fra slitedeler. Maskiner fra hele verden sender inn sensordata som sammenlignes sentralt i matematiske modeller. Dette kan forutsi nødvendig vedlikehold eller nedetid de neste 24-48 timene.

iPum@smartcut – et innovativt maskinvare- og programvaresystem som overvåker maskineringsprosessen med lyd- og vibrasjonssensorer. Programmet kan for eksempel ved store vibrasjoner automatisk justere skjæreparametere.

 

For mer informasjon se: www.hedloev.no

Kilde: Hedløv

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141