23948sdkhjf

Coromant med avansert geometri for flere materialer

Sandvik Coromant lanserer optimert bor for forskjellige materialer som produsenten forventer vi treffe enda flere industrisektorer enn tidligere.

 

Som verdensledende innenfor sponskjærende bearbeiding, har Sandvik Coromant, lansert det nyeste tilskuddet til sin CoroDrill 860-serie. CoroDrill 860 har en avansert – GM-geometri som gir produktiv boring i en lang rekke materialer og innenfor flere bruksområder, og kan samtidig skilte med en betydelig forbedret levetid på verktøyet.

 

På tide med oppgradering

Nylanseringen tilhører en av de mest populære produktseriene til Sandvik Coromant, nemlig R840. I dag er R840 det mestselgende borproduktet i selskapets utvalg når det gjelder runde hardmetallverktøy. Teknologiutviklingen innenfor borprodukter er i en konstant utvikling. Det, sammen med kundenes behov for økt effektiv og økt produktivitet, betyr at det var på tide med en produktoppgradering.

 

Ny skjærsort

Med oppgradering av CoroDrill 860 med – GM-geometri, introduseres også en ny skjærsort, dette sammen med en innovativ spiralutforming med flerlags PVD belegg på borspissen. Resultatet er en bor med forbedret ytelse for bruk i en rekke materialer— inkludert generell maskinering og innenfor bilindustrien — og dette sammen med, ifølge produsenten, en mye lengre levetid på verktøyet sammenlignet med forgjengeren R840.

 

Forbedret sponkontroll

En av de mest innovative egenskapene til boret er den avanserte geometrien, med den doblespiralen, som gir økt stabilitet, høyere kjernestyrke og forsterkede hjørner. Alt dette bidrar til prosessikkerhet og høy kvalitet på det ferdige hullet. Spiralen er høyglanspolert, noe som bidrar til forbedret sponkontroll og redusert varmeoppbygging under borprosessen.

Den avanserte geometrien på CoroDrill 860 GM gjør den, ifølge produsenten, perfekt til bruk sammen med en lang rekke materialer — blant annet stål, rustfritt stål, støpejern og herdet materiale. Boret hevder seg også godt ved bruk i ikke-jernholdige materialer som kobber og aluminium, pluss varmebestandige superlegeringer.

 

Treffer enda flere industrier

James Thorpe, global produktsjef hos Sandvik Coromant sier det slik:

- Sandvik Coromant leverer maskineringsløsninger til en rekke industrisektorer. Vi forbedrer hele tiden tilbudet vårt og vet at økt verktøylevetid og høyere produktivitet er to av hovedkravene til kundene våre. CoroDrill 860 med GM-geometri egner seg til bruksområder der hullkvalitet er avgjørende, blant annet innenfor bilindustrien, generell maskinering og olje- og gassindustrien.

Thorpe legger til:

- Vi ønsket å tilby en forbedret løsning for en lang rekke bruksområder i industrien, og dessuten å strømlinjeforme produkttilbudet vårt. Vi har oppnådd dette med ett enkelt universalbor som leverer overlegen ytelse i en lang rekke materialer. I tillegg til at kundene får bedre hullkvalitet, kan de også redusere verktøybeholdningen og de totale produksjonsutgiftene takket være større fleksibilitet i hvilken maskin den kan brukes i, og reduserte oppspenningstider. Med det nye tilskuddet i CoroDrill 860-familien vil vi satse på treffe enda flere industrisektorer, samtidig som vi fortsetter å utvide tilbudene til våre eksisterende kunder.

 

For mer informasjon se: www.sandvik.coromant.com

Kilde: Sandvik Coromant

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156