23948sdkhjf

Plasmaskjæring og merking med Messer MultiTherm

Da kundene spurte etter stadig mer komplekse skjære- og merkeoppgaver, så selskapet SVT Nederland BV bare én løsning: nok et Messer MultiTherm plasmaskjæringssystem med markeringsfunksjoner var nødvendig.

 

Knapt 30 kilometer fra den tyske grensen, i provinsen Gelderland, ligger nåværende sete for selskapet SVT Nederland BV i Vorden. I desember 2012 grunnla Luuk van Malenstijn og Richard Kraak - begge skjæreeksperter med over 50 års erfaring i bransjen - selskapet i Brummen. Fokuset er: plasmaskjæring, oksyfuel skjæring, knekking og sveisepreparasjon samt tynnplateprosjekter generelt.

- Ideen om å danne vårt eget selskap kom til meg i midten av 2012 mens vi fortsatt jobbet i et annet selskap med en lignende retning. Ikke før sagt så gjort - og en rask vekst tok ikke lang tid å materialisere seg, sier Luuk van Malenstijn, administrerende direktør SVT Nederland.

Flytting til et større bygg i Vorden var allerede nødvendig i starten av 2017. Der utvidet SVT fra 1.400 m² til et område på over 6.000 m².

- Det ga oss rom til å fortsette å vokse. Og vi lyktes, legger Richard til. For etterspørselen etter stadig mer komplekse og komplette skjæreprosjekter samt spesielle merkeoperasjoner vokste jevnlig. Dette førte til beslutningen om å investere i en ekstra skjæremaskin.

 

På vei til å lykkes med plasma og merkefunksjon

Avgjørelsen for den nye maskinen var enkel, forklarte Richard Kraak:

- Siden den første skjæremaskinen fra Messer Cutting Systems allerede hadde fungert så bra, bestilte vi også den neste modellen fra Messer. Den andre Messer MultiTherm har to plasmabrennere med to kraftige Kjellberg HiFocus 280 Ampere strømkilder. Den skjærer 40 mm tykt stål uten problemer.

En blekkskriver er også integrert slik at individuelle merkeoppgaver også kan tilbys med denne maskinen.

- Det var det høye servicenivået og den robuste kvaliteten som var avgjørende for den andre Messer-konfigurasjon, forklarer Luuk van Malenstijn.

I løpet av installasjonen av det andre MultiTherm ble det nåværende skjærebordet utvidet med 20 meter, noe som ga et skjærebord med en total lengde på 59 meter og en bredde på 4 meter utstyrt for spesielt lange og brede produkter.

 

Kontrollert vei inn i fremtiden

For å være helt oppdatert, oppdateres CNC Global Controls for alle maskiner til den nåværende Windows 10-versjonen. Operasjonsfilosofien med piktogrammer på berøringsskjermen, akkurat som på smarttelefoner og andre mobile datasystemer, gjør hele skjæringsprosessen enklere og reproduserbar.

- Vi fant øyeblikkelig veien rundt menneske-maskin-grensesnittet, da hele operasjonen er intuitiv og pålitelig. Med begge maskinene er vi forberedt for fremtiden, understreker Luuk van Malenstijn.

 

For mer informasjon se: www.itec.as og www.messer-cutting.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079