23948sdkhjf

Thielenhaus med selvregulerende maskin for flat overflatebearbeiding

På veien mot Industri 4.0 har Thielenhaus Microfinish utviklet en nyskapende innovasjon for flat overflatebearbeiding: MicroStar iQ er den første selvregulerende flatbearbeidingsmaskinen basert på den velprøvde og fleksible plattformen MicroStar. Til nå var det ikke mulig å redusere prosesser med parametere som flathet.

 

8-stasjonsmaskinen for kombinasjonsbearbeiding sikrer ikke bare, ifølge produsenten, 100 prosent etterlevelse av alle tegningsdimensjoner for meget presise arbeidsstykker, men også konsolideringen av prosesstrømmen. Det skal gi betydelige kostnadsbesparelser. Oscillasjonssensorer kontrollerer sensorene og også kvaliteten på prosessene. Når det gjelder aktiv magnetisk spindelteknologi, beholder de magnetiske feltene for lagrene spindelen både radialt og aksialt, og utfører matebevegelsene.

MicroStar iQ er utstyrt med en synkron spindel som kan variere og/eller svinge høye dynamiske hastigheter under prosessen. På grunn av hastighetsvariasjonen kan verktøyet alltid holdes i et enkelt skjæreområde. HyperFinish-prosessering er også mulig med dette systemet ved å overlappe hovedsvingningen med en ekstra høyfrekvent svingning.

 

Presisjon og kvalitet

En ny HyperBrushing-prosess, som ble utviklet spesielt for denne maskinen, sikrer like bra eller enda bedre resultater enn de som er oppnåelige med en høytrykks avgradingsenhet, som dermed kan utelates fra hele prosessen for å spare kostnader. Denne avgradingsteknologien, med børstens spesielle kinematikk, forbedrer det symmetriske avrundingsforholdet på den flate overflaten og sikrer mer konstant avgradingsresultater. Dette er spesielt viktig når det gjelder hull i komponenter som brukes til injeksjonsteknologi, som kan utsettes for trykk på mer enn 2000 bar. Før arbeidsstykkene forlater maskinen, blir de rengjort i en rensestasjon med tørris og et ekstraksjonssystem, og til slutt måles deres flathet.

Basert på de målte resultatene, i tilfelle avvik fra tegningpesifikasjonene, kan programmet foreta umiddelbare justeringer i forbindelse med PowerTilt i en lukket kontrollsløyfe. PowerTilt justerer automatisk flatheten og tverrsnittet på etterbearbeidingsstasjonene. Med EasyTilt er det også beregnet programvare for svært presis justering av etterbearbeidingsenhetene på tegningen av emnet.

 

Store besparelser

På grunn av “måling på innsiden”, med tilbakemelding om resultatene til etterbearbeidingsenhetene og overvåking av svingningene, spares også målekapasitet og operatøren er betydelig ubelastet da han/hun ikke lenger trenger å gjøre kvalitetsrelaterte justeringer.

Når det gjelder versjoner av arbeidsstykker som ofte skiftes, har ekstremt forkortede installasjonstider også en avgjørende innvirkning på besparelsene.

 

For mer informasjon se: www.thielenhaus.com

Kilde: Thielenhaus

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234