23948sdkhjf

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Med det nye antistatiske støvavsuget for multiverktøy fra Fein kan sugemunnstykket kan fritt beveges 270 grader rundt slipeplaten. Det skal gi effektiv oppsuging for å beskytte brukere og omgivelsene mot store støvmengder.

 

Fein’s nye antistatiske støvavsug er nå tilgjengelig på det norske markedet. Det er kompatibelt med Fein MultiMaster 350 QSL/SuperCut FSC 500 QSL på ledning og er nå også egnet for bruk sammen med batteriversjonene AFMM 18 QSL og AFSC 18 QSL.

Full antistatisk funksjon oppnår du ved bruk av støvavsuget sammen med Fein Dustex støvsugere og en antistatisk sugeslange. Produktsjef Thomas Blank forklarer hvordan denne antistatiske funksjonen forbedrer brukernes sikkerhet:

- Oppsuging av partikler produsert ved sliping skaper naturlig friksjon, som avhengig av det aktuelle materialet kan forårsake elektrostatiske ladninger. Disse er ikke farlige for brukeren, men skulle det skje, vet vi at mange skvetter til og det er lett at verktøyet kommer ut av kontroll. Fein’s avledende støvsugesystem forhindrer i stor grad at dette skjer.

 

Ergonomisk og fleksibelt arbeid

- Slangen kan dreies fleksibelt 270 grader, slik at brukerne enkelt kan slipe trange steder og helt inn i hjørner, forteller Thomas Blank om denne lille, men smarte innovasjonen produktavdelingen har utviklet.

I motsetning til forgjengerne, er ikke støvavsuget lenger montert under verktøyet, men på siden. Så slangen kommer ikke lenger i veien for håndverkeren, og brukeren kan få et bedre grep om verktøyet. To låseskruer fester støvavsuget sikkert til verktøyet – en annen fordel i forhold til tidligere versjoner. Hvis brukeren ønsker å låse slangen i en bestemt stilling, strammer man ganske enkelt klemskruen.

- Det har ikke noe å si om man låser avsuget i en posisjon eller om den fleksibelt følger bevegelsene – store mengder uønsket støv forsvinner effektivt i begge tilfeller, understreker Thomas Blank.

 

For mer informasjon se: www.csmessel.no og www.fein-norge.no 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078