23948sdkhjf

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Like før jul kom beskjeden om at stålbedriften skal levere røroppheng til en av Johan Sverdrup-feltets prosessplattformer. - Nå kan vi se flere år framover. Det gir oss mulighet til å utvikle bedriften videre, uttaler daglig leder Svein Westlund Kristiansen. Nylig installerte firmaet en LVD PPED-7 kantpresse levert av LVD Scandinavia.

 

Les også: PR Maskin fyller 20 år - feirer med nytt bygg

Smed T. Kristiansen ble grunnlagt i 1932. Kundegrunnlaget var i starten landbruk, fiskeri og hermetikkindustrien. Siden 1972 har firmaet vært en solid leverandør til oljenæringen.

- Oljekrisen utfordret oss til å få nye bein å stå på. I vårt 1300 kvadratmeter store fabrikklokalet har vi de siste årene blant annet laget kniver, griller, stålplater til pizzasteking og sykkelstativer, og vi har også levert til store næringer som bygg og infrastruktur, forteller Kristiansen, og legger til:

- Det er spennende med nye bransjer hvor fortjenesten er mye lavere enn den tradisjonelt har vært i olje. Dermed har vi lært mye om hvordan vi kan jobbe mer effektivt.

 

Les også: Amada kantpresser for høy tonnasje letter arbeidet

Solid inne i oljeindustrien

Etter at bedriften fikk den nye kontrakten blir det igjen mye jobb for oljeindustrien, og de neste to årene kommer det meste til å handle om Johan Sverdrup.

- Vi betjener alle de store oljeselskapene og deres leverandører. Aker Solutions, Aibel, Øglænd System, Statoil, Conoco Phillips, Fabricom og Exxon Mobil er alle kunder hos oss, forteller Kristiansen, og fortsetter:

- Vi leverer kvalitetsprodukter med korte ledetider, lager rørstøtter og skreddersydde deler. Vi har maskiner for vannskjæring, laserskjæring, maskiner for automatisk sliping og avfetting av deler, knekke- og rulleformingsmaskiner. Videre har vi dyktig personell som sveiser stål, legeringer og titan og vi har alltid et stort lager av råvarer.

Les også: Kjell Olsen Maskinforretning med Eckert i porteføljen

 

Kantpresse for fremtiden

- Kantpressen vi har levert til Smed T. Kristiansen er en LVD PPED -7 på 4 meter og 320 tonn, forteller Trond Aasen fra LVD Scandinavia.

Denne modellen har 4-akse bakanslag og CNC bombering. Dette er en praktisk kantpresse som er enkel å bruke. Den er perfekt for generell knekking og er både presis og pålitelighet. Maskinen leverer stor brukerfleksibilitet. En intuitiv berøringsskjerm kombinert med LVD-programvare gjør programmering og oppsett raskt og enkelt for hvert nivå av brukeren.

Les også: Qualitetch robotiserer med EVA

- Dette er en kantpresse som Smed T. Kristiansen kommer til å ha stor glede av i mange år, avslutter Trond Aasen.

 

Form er informasjon se: www.smedtkristiansen.no og www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.156