23948sdkhjf

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wica Colds nyeste investering er en fiberlasermaskin med et integrert tårn og materiallager, samt Salvagninis patenterte helautomatiske stablings- og sorteringsrobot, utviklet av Salvagnini selv.

 

Wica Cold AB, fra Vislanda i Småland, har siden 1957 gitt det nordiske og baltiske markedet kjøle- og frysemøbler til dagligvarebutikker. Siden 2005 har Wica Cold AB vært en del av Arneg Group og siden den gang har Wica, Oscartielle og Arneg felles produktutvikling og produktprogrammer. Produktene produsert i Vislanda heter Arneg Nordic.

I dag har Wica Cold AB 340 ansatte, hvorav 220 i produksjon. Selskapets plateverksted sysselsetter rundt 30 personer, som produserer artikler i en omfattende produksjonsprosess syv dager i uken døgnet rundt. Arneg-gruppen er representert med cirka 3300 ansatte og er til stede i over 80 land.

 

Salvagnini igjen

- Vi har allerede to helautomatiske stanse & skjære og panelknekkelinjer fra Salvagnini før, så valget falt på Salvagnini igjen på grunn av delvis Wicas/Arnegs opplevelse av dem som maskinleverandør, og deres erfaring innen fiberlaserteknologi, sier Gustaf Rosén, fabrikksjef.

I 2008 satte Salvagnini en helt ny standard innen laserskjæringsutstyr da de introduserte sine nyutviklede fiberlasere til markedet.

- Salvagninis banebrytende produkter og deres raske og pålitelige håndteringsutstyr, kompatible med deres forskjellige maskiner, gjør dem til det beste alternativet på markedet, mener Rosén.

 

Automatisert løsning

L5-maskinen, som Wica Cold investerte i, er en 4 kW fiberlaser kombinert med Salvagninis proprietære kompakte tårn for materiallagring - LTWS og MCU plukkrobot. Plukkroboten er i stand til å håndtere detaljer opp til 130 kg per stykk uten noen begrensninger angående størrelsen på platene. Alt dette på en overflate mindre enn 10 x 10m.

Maskinen er installert og tatt i full drift i løpet mars i år.

Salvagninis maskiner er i stadig utvikling og maskinprodusenten har vært pionerer innen metallbearbeiding, siden introduksjonen så tidlig som i 1979, da den første linjen bestående av S4: stanse & skjære-senter og P4: panelknekkemaskin.

 

For mer informasjon se: www.salvagnini.se

Kilde: Salvagnini

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094