23948sdkhjf

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Stålesen Mek. Verksted AS utfører alt innen plate- og sveisearbeid til on- og offshoreindustrien. Nylig ble en Emco MMV 3200 fresemaskin installert, og maskinen ble levert av Meidell AS.

 

Stålesen Mek. Verksted AS ble etablert i 1986. Siden oppstart har bedriften gått gjennom flere moderniseringer for å kunne møte markedets krav.

- Vi utfører sveising på stål, aluminium, rørtråd, TIG/MIG og syrefast, og alle typer av maskinering- og fresearbeid som krever høy presisjon og omfattende kvalitetskontroller. Til det har vi flere CNC-maskiner for ulike typer arbeid, forteller daglig leder hos Stålesen Mek. Verksted AS, Kjell Rune Stålesen, og legger til:

- Vi maskinerer alt fra små komponenter til store emner, og vi har maskinert avanserte bilformer til kjente bilmerker som Porsche, BMW og Range Rover. I tillegg er tunnelutstyr og offshorerelaterte prosjekter med i spekteret vårt.

Bedriften har god kapasitet, er klare for nye markeder og leverer gjerne direkte til oljeindustrien.

- Med lokaler plassert i Vanse på Lista, med cirka to timers kjøretur til Stavanger i vest og 1,5 timers kjøretur til Kristiansand i øst, ligger vi veldig sentralt plassert, og vi har stor tomt med gode lagringsmuligheter, forklarer Stålesen videre.

 

«Klokt valg»

Nylig fikk Stålesen installert en Emco MMV3200, en 5-akset maskin med muligheter for simultankjøring i fem akser. Arbeidsbordet er på 3500mmx1050mm og har et arbeidsområde på hele 3200x1000x1000mm.

- Denne maskinen er en presisjonsmaskin som i tillegg er svært fleksibel med et stort bruksområde. B- aksen i bordet er på 900mm og har en vektkapasitet på 2000kg.

Spindelen er en HSk 63, som kan kjøre opptil 18000rpm og har hele 46kw. Stålesen Mek. Verksted har gjort et klokt valg når de valgte en maskin fra Emco, mener jeg, uttaler Glenn Paulsen fra Meidell AS.

Emco har siden 1947 utviklet maskinverktøy i nærheten av Salzburg. EMCO- gruppen er et nettverk av toppleverandører fra maskinverktøyindustrien med hovedkontor i Hallein, og de tilbyr hele spekteret fra manuelle små dreiebenker og fresemaskiner, til de største og mest avanserte frese- og dreiesentre med mange automatiseringsløsninger.

- Med valget av Emco 3200 har Stålesen Mek. Verksted fått en presisjonsmaskin som jeg mener er en av markedets beste, og som jeg vet de vil ha stor glede av i mange år fremover, avslutter Glenn Paulsen.

 

For mer informasjon se: www.staalesen-mek.no og www.meidell.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08