23948sdkhjf

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

- Produksjonstiden vår for små komponenter har blitt redusert med minst 30 prosent. Dette har bidratt til å holde vår norske produksjon konkurransedyktig, uttaler Geir Setterberg, daglig Leder, Multiguard Electronic AS.

 

Multiguard Electronic AS er stolte av sin lange erfaring og fleksibilitet. Selskapet produserer komplette elektriske komponenter. Denne kompetansen og fleksibiliteten har vist seg vellykket, og de leverer til både det norske og svenske markedet.

 

Ny kantpresse i stedet for økt bemanning

Med en økende arbeidsmengde ble knekkebehandlingstid et problem for firmaet. Administrerende direktør, Geir Setterberg, forklarer:

- Produksjonstiden for små komponenter var hovedproblemet vårt. Vi vurderte først å ansette en operatør ekstra og fortsette med to maskiner, men vi fant ut at Amada EG alene var rask nok til å dekke vårt behov.

På spørsmål om hvorfor han investerte i Amada, var Geirs svar ganske enkelt pålitelighet.

- Min første kantpresse var en Amada-maskin. Jeg hadde den i produksjon i 20 år, og hadde ingen problemer med maskinen. Jeg prøvde et annet merke tidligere og hadde vanskeligheter gjennom årene. Det er viktig for meg at produksjonen går smidig, så det var ikke en vanskelig beslutning.  

 

Flere fordeler

Bortsett fra å løse produktivitetsproblemet, har EG4010 levert på flere fronter, slik Geir forklarer:

- Vi har aldri hatt en kantpresse med dette nøyaktighetsnivået. Vi har redusert monteringsutfordringer takket være at komponentene nå passer sammen med en gang. I tillegg bruker maskinen mye mindre strøm og krever ikke lenger hydraulikkolje.

Maskinen har også blitt godt mottatt i produksjonen. Den erfarne maskinoperatøren, Geir Johansen, gir sine tilbakemeldinger:

- Mitt førsteinntrykk av maskinen var perfeksjon, den er rask og fleksibel. Den fungerer veldig bra og jeg har ikke hatt noen problemer så langt. Dessuten er det mer komfortabelt på grunn av det ergonomiske designet, dette er viktig når du kjører maskinen i flere timer av gangen.

 

For mer informasjon se: www.multiguard.no og www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.141