23948sdkhjf

Rainpower satser på Strub skjærevæske

På en liste over næringspolitiske honnørord kan Rainpower krysse av på flere; norsk hovedeier, grønn energi og eksportrettet hjørnesteinsbedrift. Selskapet bruker dessuten miljøvennlig skjærevæske i sin produksjon.

 

Rainpower AS er et norsk selskap som utvikler, konstruerer, produserer og selger utstyr for elektrisitetsproduksjon basert på vannkraft. Firmaet tilbyr blant annet turbiner av type pelton, francis og kaplan, samt pumpeturbiner, småkraftanlegg, turbinregulator, oljetrykksanlegg, samt andre produkter og tjenester relatert til vannkraftindustrien. De forskjellige skjærevæskene og oljene de trenger til produksjonen leveres av Meidell AS.

Grønt fokus

- Klimakrisen er reell, og på verdensbasis er det et stadig økende behov for grønn energi. Vannkraft er gårsdagens, dagens og morgendagens viktigste energikilde. Vannkraft er uslåelig når det gjelder karbonavtrykk og vannkraft er den reneste kraften man kan finne, innbefattet sol og vind. Det grønne skiftet skjer nå, og vi i Rainpower er produsent av turbiner og kontrollsystemer til vannkraftanlegg, sier Svein Erik Jørgen, vedlikeholdsleder hos Rainpower.

Store deler av nyproduksjonen utføres hos underleverandører utenfor Norge, mens service og modernisering hovedsakelig blir gjort i verkstedet på Sørumsand, fire mil nordøst for Oslo. Det resterende selges til norske og stort sett offentlig eide vannkraftverk, med Statkraft og Eidsiva Energi som to navn på kundelisten.

 

Redusert forbruk

- Vi leverer et topp moderne produkt fra Strub til Rainpower, forteller Ola Nybråten, salgsdirektør hos P. Meidell AS.

Produktnavnet er Strub FRT AL-ES og skjærevæsken er en del av den nye Strub Stabillo Cut-serien som er basert på Future Resistant Technology (FRT).

Dette er den nyeste teknologien innen skjærevæsker, og er et patentert produkt som etterlever alle krav i forhold til HMS og REACH.

- Skjærevæsken som brukes er eksepsjonell på mange måter da den blant annet har ekstremt gode utskillingsegenskaper i forhold til lekkolje. I tillegg til dette så inneholder produktet mange høyteknologiske egenskaper som for eksempel mindre dråpestørrelse, forklarer Nybråten videre, og legger til:

- Fordelen med mindre dråpestørrelse er at det gir en mer stabil blanding, samt bedre avrenning. Dette gir mindre forbruk, og alle disse elementene vil i sum føre til at produktet varer lenger, og opprettholder den høye kvaliteten gjennom hele livsløpet.

 

Egen app overvåker

- Produktet er også meget PH-stabilt, og overvåkes kontinuerlig gjennom Strub sin APP. Appen er utviklet av P. Meidell AS, og gjør at både kunde, leverandør og produsent kan se resultatet straks målinger er gjort. Med dette regimet vil vi kunne vedlikeholde væsken kjapt og trygt i hele livsløpet. Dette fører igjen til en bedre arbeidsplass for ansatte hos Rainpower, avslutter Ola Nybråten.

 

For mer informasjon se: www.meidell.no

Kilde: P. Meidell AS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093