23948sdkhjf

Første 3D metallprinter fra Chiron

Chirons maskineringskompetanse danner grunnlaget for deres patenterte teknologi. Den nye additive løsningen inkluderer tre skrivehoder for å kombinere forskjellige prosesskrav, og nyskapende sikkerhetskonsept muliggjør automatisk drift.

 

Chiron Group, spesialisten innen CNC-kontrollerte vertikale frese- og dreiesentre, har utviklet AM Cube, sin første 3D-printer for produksjon av større, mer komplekse komponenter. Maskinen er egnet for pålegging av material og reparasjon av komponenter, samt printing av deler nær opptil nettogeometri. Med denne nye printeren utvider den Tuttlingen-baserte CNC-produsenten sin kjernekompetanse til å omfatte additiv produksjon, sammen med deres eksisterende fokus på metallbearbeiding og automatisering. Chiron har som mål å tilby attraktive komplette løsninger fra en enkelt kilde, og inkluderer dette nye, dynamiske og voksende markedsområdet.

 

Starter additiv produksjon

- Avdelingen for Additiv Produksjon er en oppstart i vår egen virksomhetsgruppe. Med denne 3D-metallskriveren, laget av Chiron, skaper vi muligheten til å produsere større komponenter med lange anskaffelsestider og høye materialpriser, forklarer Axel Boi, leder for Additiv Produksjon i Chiron Group, og legger til:

- Denne teknologien kan brukes effektivt innen maskinteknikk, verktøyproduksjon, energiproduksjon og romfart. Disse er alle viktige målsektorer for Chiron Group.

 

Intuitiv betjening og programmering

Den nye AM Cube-løsningen er basert på et konvensjonelt kartesisk koordinatsystem, akkurat som et CNC-maskineringssenter. Drift og programmering av AM Cube er intuitiv. Systemet er programmert enten ved hjelp av en standardisert DIN ISO-kode, eller for komplekse komponenter ved hjelp av CAD/CAM programvare. Alle aspekter av systemet kan kontrolleres ved hjelp av velprøvde Siemens-komponenter, fra maskinvare og HMI til programmering av AM Cube.

 

Fleksibel produksjon

I motsetning til andre 3D-metallskrivere, kan skrivehodet på Chiron AM Cube byttes under en aktiv utskrifts-/påleggprosess. Dette alternativet gjør det mulig å bruke AM Cube til å kombinere forskjellige prosesskrav: For eksempel kan ett skrivehode brukes til å oppnå en høy overflatekvalitet, og et annet kan brukes til å oppnå en høy deponeringsrate. Den automatiske hodeskiftefunksjonen gjør det mulig å kombinere disse egenskapene i et enkelt arbeidsstykke. Dette er et annet område der fagfolkene på Chiron har brukt sin omfattende prosesskompetanse og mange års erfaring med å bruke maskineringssentre i praksis. På grunn av de lave mengdene som er produsert ved hjelp av denne prosessen, er høy fleksibilitet en avgjørende faktor i alle bransjer. AM Cube er utstyrt med totalt tre skrivehoder. Med AM Cube kan tråd og pulver som avsetningsmateriale påføres i en enkelt produksjonsprosess i forskjellige produksjonsfaser.

 

Påleggsveising med forskjellige råmaterialer

Ved å designe en skriver for de to ofte brukte påleggsmaterialene - tråd og pulver - har CNC-produsenten også patentert en helt ny teknologi. Begge prosesser har sine anvendelser: Selv om belegg med pulver er den mest brukte prosessen, gir trådbasert lasermetallavsetning bedre sikkerhetsegenskaper og en imponerende reduksjon i avfallsmaterialet. Tråd har også fordelen med at alle typer sveisetråder kan brukes til produksjon.

Systemet er utformet som en plattform og kan konfigureres om fra 4-akset maskinering til 5-akset maskinering med relativt liten innsats. AM Cube er utstyrt med banebrytende sensorer og oppfyller alle relevante sikkerhetskrav for drift uten å overvåkes av operatøren. Hvis AM Cube brukes til å maskinere spesielt reaktive materialer som titan, kan hele systemet bli oversvømmet med beskyttelsesgass for å redusere oksidasjon, noe som gjør at produksjonen kan utføres under en beskyttende gassatmosfære i flere timer.

 

For mer informasjon se: www.chiron-group.com

Kilde: Chiron

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094