23948sdkhjf

Første 3D metallprinter fra Chiron

| Av John Christensen | Tips redaksjonen om en historie

Chirons maskineringskompetanse danner grunnlaget for deres patenterte teknologi. Den nye additive løsningen inkluderer tre skrivehoder for å kombinere forskjellige prosesskrav, og nyskapende sikkerhetskonsept muliggjør automatisk drift.

 

Les også: Ford 3D-printer dine unike låsemuttere

Chiron Group, spesialisten innen CNC-kontrollerte vertikale frese- og dreiesentre, har utviklet AM Cube, sin første 3D-printer for produksjon av større, mer komplekse komponenter. Maskinen er egnet for pålegging av material og reparasjon av komponenter, samt printing av deler nær opptil nettogeometri. Med denne nye printeren utvider den Tuttlingen-baserte CNC-produsenten sin kjernekompetanse til å omfatte additiv produksjon, sammen med deres eksisterende fokus på metallbearbeiding og automatisering. Chiron har som mål å tilby attraktive komplette løsninger fra en enkelt kilde, og inkluderer dette nye, dynamiske og voksende markedsområdet.

 

Starter additiv produksjon

- Avdelingen for Additiv Produksjon er en oppstart i vår egen virksomhetsgruppe. Med denne 3D-metallskriveren, laget av Chiron, skaper vi muligheten til å produsere større komponenter med lange anskaffelsestider og høye materialpriser, forklarer Axel Boi, leder for Additiv Produksjon i Chiron Group, og legger til:

Les også: Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

- Denne teknologien kan brukes effektivt innen maskinteknikk, verktøyproduksjon, energiproduksjon og romfart. Disse er alle viktige målsektorer for Chiron Group.

 

Intuitiv betjening og programmering

Den nye AM Cube-løsningen er basert på et konvensjonelt kartesisk koordinatsystem, akkurat som et CNC-maskineringssenter. Drift og programmering av AM Cube er intuitiv. Systemet er programmert enten ved hjelp av en standardisert DIN ISO-kode, eller for komplekse komponenter ved hjelp av CAD/CAM programvare. Alle aspekter av systemet kan kontrolleres ved hjelp av velprøvde Siemens-komponenter, fra maskinvare og HMI til programmering av AM Cube.

Les også: 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

 

Fleksibel produksjon

I motsetning til andre 3D-metallskrivere, kan skrivehodet på Chiron AM Cube byttes under en aktiv utskrifts-/påleggprosess. Dette alternativet gjør det mulig å bruke AM Cube til å kombinere forskjellige prosesskrav: For eksempel kan ett skrivehode brukes til å oppnå en høy overflatekvalitet, og et annet kan brukes til å oppnå en høy deponeringsrate. Den automatiske hodeskiftefunksjonen gjør det mulig å kombinere disse egenskapene i et enkelt arbeidsstykke. Dette er et annet område der fagfolkene på Chiron har brukt sin omfattende prosesskompetanse og mange års erfaring med å bruke maskineringssentre i praksis. På grunn av de lave mengdene som er produsert ved hjelp av denne prosessen, er høy fleksibilitet en avgjørende faktor i alle bransjer. AM Cube er utstyrt med totalt tre skrivehoder. Med AM Cube kan tråd og pulver som avsetningsmateriale påføres i en enkelt produksjonsprosess i forskjellige produksjonsfaser.

 

Les også: Promet holder hjulene i gang

Påleggsveising med forskjellige råmaterialer

Ved å designe en skriver for de to ofte brukte påleggsmaterialene - tråd og pulver - har CNC-produsenten også patentert en helt ny teknologi. Begge prosesser har sine anvendelser: Selv om belegg med pulver er den mest brukte prosessen, gir trådbasert lasermetallavsetning bedre sikkerhetsegenskaper og en imponerende reduksjon i avfallsmaterialet. Tråd har også fordelen med at alle typer sveisetråder kan brukes til produksjon.

Systemet er utformet som en plattform og kan konfigureres om fra 4-akset maskinering til 5-akset maskinering med relativt liten innsats. AM Cube er utstyrt med banebrytende sensorer og oppfyller alle relevante sikkerhetskrav for drift uten å overvåkes av operatøren. Hvis AM Cube brukes til å maskinere spesielt reaktive materialer som titan, kan hele systemet bli oversvømmet med beskyttelsesgass for å redusere oksidasjon, noe som gjør at produksjonen kan utføres under en beskyttende gassatmosfære i flere timer.

 

For mer informasjon se: www.chiron-group.com

Kilde: Chiron
Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Vention – lag din egen fabrikk på web

Ny eier av WiTö Stainless investerer i Salvagnini fiberlaser

Nor-Swiss lanserer Xebec Technology for grading og polering

God påmelding til SMART industri 2021

Ny Generalsekretær/daglig leder for NSF

Nyhetsbrev

iTec blir forhandler av TiPTiG europe

Maskinagenten AS – ny maskinforhandler med mye erfaring

Monitor satser i Norge

Fein med effektiv og trygg fjerning av støv når du sliper

Ny LVD kantpresse på plass hos Smed T. Kristiansen

Wica Cold investerer i ny fiberlaser fra Salvagnini

Wiha’s elektrisk skrutrekker SpeedE i ny utgave

TMTS 2020 blir virtuell, neste fysiske utstilling i 2022

Meidell leverer Emco til Stålesen Mek. Verksted

Reduserer kostnader med høyhastighetsproduksjon

Soraluce styrker Mecvil-verkstedet med en 16-meters fresemaskin

Åpner nytt marked for Jæren Maskinering

Rainpower satser på Strub skjærevæske

Norwegian Tools feirer 30 år

Wictus med Hyundai Robotics

Migma gjør jobben lettere og sikrere

Rengjøringsservietter får NSF godkjenning

Maskininvesteringer gir Depro flere fortrinn

Avgradingsmaskin gir store besparelser

Refleksjoner rundt vår rolle innenfor norsk industri i 2020 og årene fremover!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.626