23948sdkhjf

ABC-Maskin leverer to nye Datron neo CNC-freser

Datron neo er en ekte allround-fres for småserier og prototypfremstilling, og passer til et vidt spenn av kundegrupper. Nå har ABC-Maskin AS levert to slike freser til henholdsvis NTNU i Trondheim og Roger Gundersen Design.

 

De to ultrakompakte høyhastighetsfresene, med «Plug-and-Play» styring, ble nylig installert av teknikere fra Datron og ABC-Maskin. Dette er den andre Datron neo-fresen som leveres til NTNU i Trondheim, denne gang til Institutt for Teknisk kybernetikk, og den første til Roger Gundersen Design, som jobber med produktdesign og skulpturelle produkter.

 

Enkel å bruke

Datron neo, som forhandles av ABC-Maskin AS, gir høy overflatekvalitet og avansert gravering ved bruk av små verktøy. Maskinen er, ifølge maskinforhandleren, ideell for et bredt spekter av applikasjoner og fresbare materialer. Det er en fleksibel maskineringsløsning for både effektive produksjonsbedrifter og prototype-bedrifter.

Datron neo er lett i bruk og har en enkel tilnærming til CNC- og høyhastighetsfresing. Programvaren Datron next skiller seg ut, ifølge ABC-Maskin, som revolusjonerende, den er «Plug-and-Play»-basert og gir brukerne full kontroll over 3-akset fresing uten å kreve mange års erfaring som maskinist. Med en liknende sveipefunksjon som på en smarttelefon, blir freseprosessen nesten like enkel som en 3D-utskrift. Assisterende funksjoner og et integrert kamera hjelper operatøren, via bare noen få trinn, til å starte en vellykket prosess.

Selvforklarende ikoner og realistiske 3D-illustrasjoner av verktøy og komponenter legger til rette for rask identifisering av ulike funksjoner, og gir en positiv brukeropplevelse.

En stor fordel med Datron neo-teknologien er kombinasjonen av et kamera i arbeidsområdet, kontrollert av en sensitiv pekeskjerm. Dette gjør at brukeren enkelt kan finne og sette opp arbeidsstykket med sveipebevegelser som hindrer den tidkrevende manuelle inntastingen av komplekse numeriske data. I tillegg blir operatøren gitt anledning til å simulere freseprosessen i 3D på forhånd, og kan justere detaljer før faktisk fresing. Etter et raskt oppsett av delen kan brukeren stole på den velprøvde Datron fresekvaliteten.

 

Kompakt design

Visuelt er Datron neo i en innovativ særklasse, og har blitt tildelt prisen «Red Dot» industriell designpris. Den har et tidløst design og er en framtidsrettet 3-akse-fres. Maskinen er ergonomisk i bruk og er spesielt konstruert for å maskinere aluminium, ikke-jernholdige metaller, tre, plast og kompositter. Det kompakte designet gjør den svært plassbesparende, og kan passere gjennom alle standard døråpninger. Fullt utstyrt måler maskinen kun 188 x 80 x130 cm (hxbxd) og veier 700 kg.

 

For mer informasjon se: www.datron-neo.com/us og www.abc-maskin.no og www.ntnu.no/itk og www.rogergundersen.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.25