23948sdkhjf

Digitalt verktøy holder orden på maskinene

Hånden på hjertet - har du kontroll over det løpende vedlikeholdet av maskinene? Ravema Smart Maintenance er det nye digitale verktøyet som gjør det lettere å utføre regelmessige kontroller.

 

- Det skal være enkelt å gjøre riktig! sier Ravemas Jörgen Öfverberg. Og sjekklistene som han viser frem på nettbrettet er tydelige og enkle å følge. Klikk OK eller rapporter et avvik. Ta et bilde som dokumentasjon og lag skisser eller rapporter direkte i appen. Full sporbarhet av avvik, lettere å rapportere feil og sikre at de blir fulgt opp og korrigert.

- På denne måten legges det til rette for forebyggende vedlikehold. Fordi du har god dokumentasjon hele veien blir det enkelt å feilsøke, sier Jörgen.

 

Bruk app på telefonen eller nettbrettet

Hos LBY Tech i Ljungby, som ikke bare har valgt å signere en avtale med Ravema om forebyggende vedlikehold, har de også fungert som et pilotselskap under utviklingen av Ravema Smart Maintenance, RSM. I et halvt år har kontinuerlig kontroll av LBY Techs maskiner blitt utført ved hjelp av RSM-appen på telefon eller nettbrett. Operatøren som utfører kontrollen mottar en sjekkliste spesialtilpasset hver maskin. Eventuelle avvik summeres og kan vurderes av produksjonslederen for passende tiltak.

- Dette er en veldig enkel måte for oss å følge med på maskinene våre. Du får en god layout med oversikt og kan bygge inn kontrollfunksjonene som trengs, sier Mattias Håkansson, administrerende direktør i LBY Tech.

I tillegg er Ravema som tjenesteorganisasjon logget inn i det felles RSM-systemet.

- De ser kontinuerlig hva som skjer med maskinene våre, noe som er en stor sikkerhet for oss. Hvis noe uforutsett skjer er de her nesten øyeblikkelig. Men det er ikke mange akuttsituasjoner fordi vi jobber kontinuerlig med forebyggende vedlikehold, sier Mattias.

 

Leveres med alle nye Mazak-maskiner

Fra 2020 vil Ravema Smart Vedlikehold følge med alle nye Mazak-maskiner det første året, hvoretter du kan velge om du vil fortsette med tjenesten.

- Du kan enten velge å bruke systemet per enhet, eller få en hovedlisens som betyr at du kan bruke systemet for hele selskapet, forklarer Jörgen.

Ravema leier ut programvaren fra CheckProof, som også gir løsningen for en masterlisens. Og hos LBY Tech ser man store muligheter for å utvikle Ravema Smart Vedlikehold på lang sikt slik at det også inkluderer andre maskiner. I utgangspunktet handler det om å nå det fulle potensialet i investeringene sine, og LBY Tech har investert stort de siste årene.

- Bare det siste året er det lagt til tre nye maskiner som har økt dreiekapasiteten vår kraftig, sier Mattias.

 

Kraftige investeringer for økt kapasitet

Det handler delvis om to robotutrustete Mazak Multiplex W200Y for å håndtere litt større volum. På den ene siden er det en Mazak Integrex i-200S som kompletterer investeringen i måleutstyr fra Wenzel for 1,5 år siden. Den siste maskinen fra Mazak er utstyrt med Absolents system for luftrensing av oljetåken, noe som forbedrer arbeidsmiljøet betydelig. Blant de nyeste investeringene er også en lagerautomat til verktøyene som bidrar til kortere omstillingstider.

- Nå har vi virkelig god kapasitet for både mindre og større volum, sier Mattias.

LBY Tech har en stor andel kunder innen verktøy og fiksturer. De tilbyr også leieproduksjon innen hydraulikk- og bilindustrien. Selskapet har i dag 12 ansatte og omsetter for cirka 16 millioner svenske kroner.

- Men, med investeringene som er gjort har vi kapasitet til å omsette opp mot 25 millioner, og det er vår ambisjon å nå dit, sier Mattias.

 

For mer informasjon se: www.ravema.no

Kilde: Ravema

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079