23948sdkhjf

LVD Easy-Form 80/25 installert hos Lafinto

Lafinto ble etablert i 1988 og lever av å skreddersy løsninger for minibusser, varebiler og tilhengere. Det har gått fem år har gått siden Maskinregisteret besøkte Lafinto sist, da i forbindelse med installasjonen av deres nye LVD laserskjærer. Denne gangen tok vi turen for å se deres nye kantpresse, også fra produsenten LVD.

 

Les også: Økt kapasitetskrav for stansede deler hos Swegon

Siden oppstarten i 1988 har Lafinto AS utviklet seg til å bli en komplett leverandør av ombygginger og innredninger for servicebiler og andre nyttekjøretøy, og er i dag markedsleder på levering av skillevegger til varebil.

- Vi kan tilby alt innen bilinnredninger, og vi innehar et komplett mekanisk verksted slik at vi selv kan produsere det vi trenger i stål, tekstil og treverk.

Lafinto er mest kjent for ombygging av biler, men vi har kompetanse og utstyr til å dekke flere fagområder. I prinsippet kan vi tilby alle tjenester som man finner hos et godt utrustet mekanisk verksted, forteller Lars Høkeli, teknisk leder hos Lafinto.

 

Les også: Trumpf TruPunch 1000: Stykk- og volumproduksjon i en og samme maskin

Fornøyd med leverandør og maskinprodusent

- Vi har i mange år hatt en kantpresse som vi har vært svært godt fornøyd med, og da vi nå ønsket oss en ny så var det fordi vi ønsket en maskin som var raskere å omstille, hadde bedre programvare og mulighet for å produsere riktig del på første forsøk, forklarer Høkeli og fortsetter:

- Vår forrige maskin var en LVD PPEB, og vi har vært svært godt fornøyd med den. Både erfaringen med maskinen, samt servicen fra LVD Scandinavia har vært eksemplarisk, og dette gjorde at vi blant flere leverandører selvfølgelig også vurderte hva LVD kunne tilby. Valget var derfor ganske enkelt, og ble nok en maskin fra LVD, en Easy-Form 80/25, forklarer Høkeli smilende.

 

Les også: Prima Power Laserdyne med ny hybridmaskin

Kantpresse for fremtiden

Høkeli sier at den nye kantpressen er en skikkelig presisjonskantpresse, og den leverer høy nøyaktighet og produktivitet.

- Den er basert på PPEB serien, så vi kjenner oss igjen fra vår gamle maskin.

Dette har gjort det lett for oss å lære maskinen. Kantpressa er utstyrt med Easy-Form, en laser som overvåker vinkelen på knekken i sanntid, og systemet gir umiddelbar tilbakemelding til kontrollen. Dette gjør at vi får riktig vinkel fra den første knekk og riktig del på første forsøk, sier Høkeli, og legger til:

Les også: Plasmaskjæring og merking med Messer MultiTherm

- Programvaren gjør også at vi kan programmere offline, og dette er noe vi gjør svært ofte.

Lafinto lever av å kunne skreddersy løsninger, og bedriften lager ofte små serier, noen ganger bare en del. Dette gjør omstillingstid på maskinen svært viktig.

- Med vår nye kantpresse har vi fått en maskin som oppfyller våre ønsker og behov. Den er rask, presis, har kort omstillingstid og programvaren har vært lett å lære, forstå og bruke. Kort sagt, en kantpresse jeg tror vi vil være fornøyde med i lang tid fremover, avslutter Lars Høkeli.

 

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no og www.lafinto.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.046