23948sdkhjf

Amada kjøper LKI Käldman: Øker leveringen av automatiserte løsninger

Amada Holdings CO LTD er nå eneeier av den Finland-baserte automatiseringssystemspesialisten, LKI Käldman Ltd. Samarbeidet mellom de to selskapene begynte på midten av 1990-tallet, og ble forbedret i 2009 da Amada ble aksjonær med en 40 prosent eierandel.

 

Denne siste utviklingen bekrefter Amadas forpliktelse til automatisering som nøkkelen til suksess i dagens konkurrerende tynnplatemarked.

Etterspørselen etter fiberlaserskjæremaskiner har vokst raskt de siste årene på grunn av utviklingen av høyytelse oscillatorer og fremskritt innen laserteknologi. I takt med denne trenden har automatisering blitt en forutsetning for skjæreprosesser i Europa på grunn av faktorer som arbeidstidsbegrensninger og økende arbeidskraftkostnader.

 

Største i Europa

Som et resultat av oppkjøpet av LKI Käldman vil Amada kunne øke tilbudet av maskiner integrert med automatiseringsutstyr som er optimalisert for europeiske kunder. Dessuten vil beslutningen bli raskere takket være tettere arbeidsforhold, mens en ytterligere fordel vil være design, utvikling og produksjon av nye teknologier.

LKI Käldman er nå Amada Gruppens største produksjonsanlegg for automatisering i Europa, med omtrent 180 ansatte. Selskapet skal endre navn med virkning fra 1. april 2020, da blir det Amada Automation Europe Ltd.

 

Dobler kapasiteten

- Denne overtakelsen skaper spennende muligheter, ikke bare for våre ansatte og selskapet, men for hele regionen, sier Greg Seymour, administrerende direktør i LKI, og legger til:

- Vi er stolte av at Amada har valgt å konsentrere sin europeiske produksjon av automatiseringssystemer hos oss, og ser dette som en klar anerkjennelse av mange års hardt arbeid. Det er viktig at kjerneverdiene til de to selskapene er på same linje, med fokus på kvalitet, presisjon, pålitelighet og lang levetid.

Fremover vil det omdøpte selskapet, nå et heleid datterselskap, levere alt av Amadas automatiserte utstyr til det europeiske markedet. I 2022 er målsettingen at styrking av produksjonsanleggene ved Bennäs, på Finlands vestkyst, vil resultere i en dobling av produksjonskapasiteten til automatiseringsutstyr.

Med hovedkvarter i Kanagawa, Japan, består det globale Amada-konsernet av cirka 100 selskaper og 10.000 ansatte. Det å bygge disse fundamentene med LKI i Europa hjelper Amada Gruppen mot målet om å bli et hundreårsselskap i 2046.

 

For mer informasjon se: www.amada.no

Kilde: Amada Norge

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.218