23948sdkhjf

Fokus på vibrasjonsfrie momentverktøy og hydraulikk

- Vi i Maskin K. Lund øker nå vårt fokus på momentverktøy. Vi har agenturet på merkevaren RAD, en ledende kanadisk produsent av pneumatiske, batteridrevne og elektroniske pistolgrepnøkler, sier Ole Kristian Rustan i firmaet Maskin K. Lund.

 

Firmaet Maskin K. Lund har røtter tilbake til 1890 årene, og er kjent for unike kunnskap innen trykkluft. Stor produktspekter gjør så brukere av trykkluft finner det de trenger innen trykkluftverktøy, kompressorer, startere, motorer, filter og kjøletørkere.

 

Mindre vibrasjoner

- RAD-produkter har suksess over hele verden innen bransjer som olje og gass, petrokjemi, gruvedrift, romfart, kraftproduksjon og produksjon, og vi i Maskin K- Lund mener merket fortjener langt større oppmerksomhet her i Norge, uttaler Rustan.

RADs muttertrekkere med pistolgrep tilbyr en rask og pålitelig løsning for installasjon og demontering av kraftige festeanordninger for en rekke bransjer som krav til høy nøyaktighet, kraft og sikkerhet.

- RADs patenterte girreduksjonssystemer gir et av de høyeste kraft-per-vekt-forholdene noe boltesystem har, og har 88 ganger mindre vibrasjon enn slagnøkler, forteller Rustan.

En viktig oppgave for momentverktøy er selvfølgelig riktig og rask tiltrekking av bolter, forklarer Rustan videre. Men, en annen og svært viktig egenskap som stadig flere for øynene opp for, er minimal vibrasjon fra verktøyet.

- Med seigtrekkende verktøy er all vibrasjon borte. Vibrasjon og slag som mange opplever ved bruk av slagverktøy, er nærmest helt fraværende hos RADs seigtrekkende verktøy.

Med økende HMS krav fra myndighetene og stadig større kunnskap om hva vibrasjon over tid kan føre til øker fokuset på vibrasjonsfrie verktøy.

- Tilstander som for eksempel såkalte likfingre på grunn av verktøyvibrasjon, blir med RAD sine produkter eliminert, bedyrer Rustan.

 

«Verdens beste»

RAD leverer batteriverktøy opp til 7000 Nm, luft opp til 16000 Nm og kan også levere ATEX/EX-godkjente produkter.

-Etter 25 år med utvikling, testing og produksjon kan vi med stolthet si at RAD har verdens beste girreduksjonssystem. Stabilitet, tilgjengelighet og letthet er bare noen ord når det gjelder RAD, og vi gleder oss til å vise det norske markedet alle fordelene som RAD kan tilby, sier Ole Kristian Rustan.

For mer informasjon se: www.mkl.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094