23948sdkhjf

Vil produsere mer i Norge: KCL med egenutviklede produkter

Kolberg Caspary Lautom AS, eller KCL som det gjerne kalles, er kjent som importør av en rekke ulike produkter samt for utvikling og produksjon av hydraulikksystemer. Med nyinnkjøpt 5-aksefres vil bedriften utvikle nye produkter og produsere dem selv her i Norge.

 

Kolberg Caspary Lautom AS (KCL) er en av landets ledende importører innen flere bransjer og markeder. Selskapet, som ble etablert i 1906, er helnorsk og privat eiet. KCL omsetter i to hoveddivisjoner: Bil og Industri. Produktporteføljene består av verdensomspennende merkevarer.

Selskapet importerer, markedsfører og distribuerer bilutstyr og slitedeler, bil- og båtkomfort, håndverktøy, industriverktøy, smøre- og verkstedsutstyr og -innredning, bygg- og anleggsprodukter samt hydraulikkomponenter. Dessuten utvikler og produserer KCL skreddersydde hydraulikkapplikasjoner. Selskapet er medlem av Grønt Punkt og ISO-godkjent.

 

Utvikling og produksjon

Ved siden av å tilby en rekke kvalitetsprodukter til ulike formål, har selskapet også dyktige medarbeidere som besitter den nødvendige kunnskap om dem. Dette for å kunne tilby kundene en best mulig service, både før og etter en handel.

- KCL har over 50 års erfaring som leverandør av komplette hydraulikkaggregater og er en av markedets mest komplette komponentleverandører. Våre eksperter besitter høy fagkunnskap og lang erfaring, og vi har markedets bredeste sortiment, i tillegg til å tilby skreddersøm på applikasjonsnivå, forteller Thor Jegard, eier, styreformann og økonomisjef i KCL.

Han er opptatt av å formidle at KCL også utvikler og produserer både egne produkter, men også for kunder.

- Vi påtar oss alle oppdrag innen dreiing og fresing. Dessuten foretar vi også slangeproduksjon i eget slangeverksted, og vi utfører også trykktesting her hos oss, sier Thor.

 

Serie og enkeltoppdrag

Maskinering foregår i to vertikale CNC Doosan DNM fresemaskiner, og dreiing og fresing i den nye 5-akse Doosan Puma SMX3100ST Mill-turn-maskinen med subspindel og nedre revolver.

- Vi kjøpte den nye maskinen for å få økt kapasitet, men ikke minst for å kunne kjøre ferdige deler i en enkelt oppspenning, sier John Arne Thomassen, prosjektingeniør hos KCL.

- Vårt fokus er å forstå og å møte våre kunders krevende behov innenfor fresing og dreiing. Vi har både faste kunder og enkeltoppdrag av ulike størrelser. Med vår brede erfaring og kompetanse kan vi levere kvalitetsarbeid til konkurransedyktige priser, legger Thor til.

 

Vil produsere mer i Norge

Selv om Thor Jegard for lengst har passert pensjonsalder er han fortsatt virksom. Det er liksom så mye som skal gjøres, og da flyr dagene.

- Jeg syns vi produserer for lite her i landet, så jeg forsøker å finne på ting vi kan lage her, sier Thor mens han peker på en tavle på sitt kontor.

Der er det en skisse av det systemet som kalles «YawSTOP» - en enhet som skal forhindre last i å komme ut av posisjon.

- Jeg var på en supplybåt i en uke, og da fikk jeg se hvordan det streves med å løfte containere og last i sjø og vind. Jeg tenkte at dette er jo et problem som kan løses, forteller Thor og fortsetter:

- Jeg satte sammen et team på jobben, og vi kom opp med produktet YawSTOP som er utviklet og skal produseres her hos oss i Skoppum – Made in Norway! Prosjektet har fått støtte gjennom Innovasjon Norge og EU-finansiering gjennom Horizon 2020, Thor smiler stolt.

Han mener flere bør produsere i Norge:

- Vi trenger flere industriarbeidsplasser og produksjon i Norge. Alt for mye importeres, vi må eksportere mer, men vi trenger dyktige folk, så det må utdannes flere innen industrifag. Innovasjon, utvikling og produksjon, alt det får vi til hvis vi vil, og her hos KCL vil vi mye!

 

Produserer i Nord-Norge

I tillegg til å utvikle og produsere hydraulikksystemer og YawSTOP har KCL utviklet og produserer en ny type livbåtkrok.

- Den nye livbåtkroken er utviklet her hos oss i Skoppum og testet ved Rednings Selskapet i Horten. Systemet produseres her og hos vårt datterselskap SMV Hydraulic AS i Stokmarknes, forklarer Thor, og har mer på hjertet om produksjon i nord:

- Vi ser at det er stor aktivitet langs hele norskekysten, og vi syns det er stas å jobbe med dyktige folk i Nord-Norge. I 2018 overtok vi et høykompetent industriselskap i Stokmarknes; SMV Hydraulic AS, og har stor tro på å utvikle selskapet og nærmiljøet. Vi holder på med en rekke investeringer, som vi kan komme tilbake til senere når alt er klart, men i korte trekk handler det om fullstendig renovering og oppgradering av bygningsmassen, samt større investeringer på maskinparken.

 

 

Vil ha flere produkter.

- Maskiner og utstyr koster omtrent det samme hvor enn i verden man skal produsere, og da blir konkurransefordelene for oss å skape nye og bedre produkter på en mer effektiv måte, mener Thor, og fortsetter:

- Hvis vi fokuserer på å bruke vår høye kompetanse, både i produktutvikling og i produksjon, kan vi lage hva som helst i Norge til konkurransedyktige priser på verdensmarkedet. Vi ser jo selv hva bare vi kan få til med våre egne ideer, og derfor vil jeg invitere alle som har ideer til å kontakte oss. Vi stiller med all vår ekspertise og produksjonskapasitet til å være med på nye industrisuksesser, så ta kontakt med oss, inviterer Thor Jegard.

 

For mer informasjon se: www.kcl.no og https://smvhydraulic.no og www.yawstop.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11