23948sdkhjf

SMV Hydraulic og KCL med solid satsing i Nord-Norge - bygger boliger over fabrikken

SMV Hydraulic AS, et firma i Kolberg Caspary Lautom-gruppen (KCL), har gjort store investeringer og har enda større planer for fremtiden. Et nytt «industrilandskap» er på gang i Stokmarknes.

Maskinregisteret møtes av en strålende blid Vegar Bakken Fossheim. Han er fungerende daglig leder i SMV Hydraulic AS og viser stolt frem bedriften.
- Hvor skal vi begynne, jo la meg først vise deg hvor flotte lokalene våre har blitt, innleder Vegar, mens vi begynner vandringen.
- Fra et slitent verksted har vi fått forandret, nei heller si transformet, dette bygget til et helt moderne, miljøvennlig og utslippsfritt industribygg.
Vegar viser alt av styringer av lys og ventilasjon til jordvarmesentralen som er plassert ute i produksjonshallen. Sistnevnte skal forsyne både fabrikken og fremtidige boliger med jordvarme.

Gjør «alt»
SMV Hydraulic utfører hydraulisk arbeid på båter og produksjon av vinsjer og leggersystemer. Bedriften tar på seg alle typer oppdrag og har mye kompetanse i bedriften. En egen ingeniøravdeling sørger for at kunden får tilgang til konstruktører og designere som jobber kun få meter fra produksjonen. Vegar viser frem produksjonsfasilitetene.
- Vi har komplett tynnplateverksted og maskineringsavdeling. I tillegg sveiser og monterer vi. Dessuten utfører vi sand(stål)blåsing, våtlakkering og sprøytemetallisering. Vi 3D-printer prototyper og funksjonelle deler, både deler vi ikke får tak i eller deler som ikke finnes. I tillegg til alt vi kan utføre i bygget har vi mannskap i bil som kommer til kunden. Vi utfører mange serviceoppdrag, og har vakttelefon, så kunden skal ikke fortvile, vi stiller opp, forsikrer Vegar.
Som eksempel nevner han det nye Hurtigrutemuseet i Stokmarknes som åpner nå i august. 
- Vi har bygd om alle dørstokker til universell utforming for museet, samt inne i hurtigruteskipet MS Finnmarken, som står utstilt i museet sin fulle størrelse.

Forbereder nytt «industrilandskap»
Etter grundig gjennomgang av SMV Hydraulic’s nyoppussede og ombygde bygg vil Vegar gå utendørs.
- I hele KCL-gruppen er man opptatt av å tenke på miljøet og bærekraftighet. Vårt bygg er første steget i en større satsing her på Børøya. Det du ser her langs med vannkanten vil bli som det er, men fra og med bygget vårt og oppover vil det bli boliger. Fabrikken vil ligge under boligene, forteller Vegar entusiastisk.
Så det blir ikke langt å gå til jobben?
- Vel, hvis de bor over fabrikken, eller i nabolaget, så stemmer det. Det er i alle fall en ny måte å lage industrilandskap på, og vi ser frem til at dette prosjektet realiseres, svarer Vegar Bakken Fossheim.

For mer informasjon se: www.smvhydraulic.no og www.kcl.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.313