23948sdkhjf

Aarbakke og Cognite digitaliserer sammen

Aarbakke, den 102 år gamle produksjonsbedriften med dype røtter i Norges olje- og gassindustri, velger Cognite for å skalere digitaliseringsarbeidet.

 

Aarbakke og Cognite kunngjorde nylig et strategisk partnerskap som vil hjelpe Aarbakke med å oppnå sin visjon om smart fabrikk, et bransjeledende industrianlegg drevet av algoritmer som hjelper medarbeidere å ta datadrevne beslutninger.

 

Optimalisere driften

Aarbakke tar i bruk Cognite Data Fusion (CDF), en programvarepakke som gir industriselskaper muligheten til å hente ut verdiene fra deres eksisterende data ved å transformere det til nyttig informasjon. Aarbakke bruker CDF for å bryte ned datastrømmene mellom OT (operasjonsteknologi) og IT-systemer, og kombinerer data fra CNC-maskiner, sveiseroboter, ERP og verktøystyringssystem for å optimalisere driften og vedlikeholdsrutinene og kutte kostnader.

 

Får verdi fra digitalisering

- Aarbakke har vokst med et sterkt nettverk av leverandører, og Cognite passer perfekt som en partner som vil bidra til å bryte nye barrierer, uttaler Inge Brigt Aarbakke, grunnlegger og administrerende direktør i Aarbakke. - Vi har søkt etter en digitaliseringspartner som deler vår visjon og ambisjoner og er i stand til å gå noen ekstra runder. Cognite-teamet passer perfekt til Aarbakke. De har kompetansen og bruker teknologien sin for å hjelpe Aarbakke's smart fabrikk med å lede industrien i å generere verdi fra digitalisering.

 

Lager lønnsomme løsninger

I samarbeidet mellom Aarbakke og Cognite har man allerede identifisert mer enn 40 spesifikke teknologidrevne eksempler som vil generere verdi ved å gjøre produksjonsbedriftens virksomhet smartere og mer effektiv, blant annet forlenget levetid på CNC-maskiner og optimalisering av bruken av skjæreverktøy.

Ved å bruke CDF for å gjøre tidligere oppsamlede data tilgjengelig for algoritmer og medarbeidere, kan Aarbakke se sin egen virksomhet i nye sammenhenger. Aarbakke og Cognite bruker nå denne strømmen av kontekstualiserte data for blant annet å lage løsninger som forhindrer sammenbrudd i maskinen, minimerer tomgangkjøring og optimaliserer bruken av skjæreverktøy.

 

Vil vinne digitaliseringsløpet

Historien om Aarbakke, med sin fabrikk på 10.000 kvadratmeter på Bryne, er en historie om et selskap som er villig til å transformere seg. Selskapet sporer sin historie tilbake til 1918, da bestefaren til nåværende eier Inge Brigt Aarbakke jobbet som hovslager. I dag har selskapet 300 ansatte som utfører maskinering, ingeniørarbeid, montering og testing for olje- og gassindustrien, oppgaver som krever komplekse maskineringsoperasjoner på for det meste sjeldne materialer for å oppnå svært presise produktkrav.

Aarbakke genererer omtrent halvparten av inntektene fra eksport. I USA er viktige markeder innen borehull og undervannsutstyr. I løpet av de siste årene har Aarbakke forfulgt en digital transformasjon. Produksjonsprosessene er allerede papirløse. Selskapet har i årevis samlet inn data fra sine CNC-maskiner og brukt dem til å lage oversikter, spore beregninger og produsere rapporter. Nå er selskapet klar til å ta neste steg på digitaliseringsreisen. Det er her Cognite kommer inn.

- Aarbakke kombinerer sin stolte produksjonstradisjon med en fremtidsrettet drivkraft til å innovere, sier John Markus Lervik, administrerende direktør i Cognite, og fortsetter:

- Vi er stolte av å bli med Aarbakke på fabrikkgulvet for å utforske hvordan vi kan fremskynde selskapets ambisiøse digitaliseringsagenda. Ved å samarbeide med Cognite deltar Aarbakke i #DataLiberationFront, en bevegelse på tvers av sektorer for å skape en mer åpen, innovativ og samarbeidende næring. Dette strategiske valget stemmer godt overens med Aarbakkes mål om å vinne løpet til Industri 4.0 og bli en bransjeleder innen digitalisering og smart produksjon.

 

For mer informasjon se: www.cognite.com og www.aarbakke.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.312