23948sdkhjf

WireSense: trådelektroden som sensor

| Av John Christensen | Tips redaksjonen om en historie

WireSense øker effektiviteten ved robotsveising – den bruker trådelektroden som sensor. Det er derfor ikke lenger nødvendig å bruke optiske målesystemer.

Assistansesystemet Fronius WireSense gjør robotsveising mer effektiv ved at trådelektroden blir til en sensor som kontrollerer komponentens posisjonen før hver sveising. Takket være den pålitelige registreringen av den faktiske høyden og posisjonen til platekanten blir det, ifølge Fronius, mulig å utligne unøyaktigheter fra produksjonen og oppnå perfekte sveiseresultater. Dette reduserer etterarbeid og svinn, i tillegg til at du ikke trenger optiske målesystemer. Til syvende og sist betyr dette tids- og kostnadsbesparelser.

 

Presist og enklere alternativ

Avvik på komponentene, som varierende mellomrom eller spenningstoleranser, kan by på problemer under sveising. I verste fall endres sveiseposisjonen på grunn av dette, noe som kan føre til bindefeil i sveisesømmen. Mange produsenter bruker derfor optiske målesystemer til robotsveising. Disse er ikke bare dyre, men begrenser også tilgangen til komponentene fordi de står i veien, må rengjøres regelmessig og krever ytterligere kalibrering mellom Tool Center Point (TCP) og sensoren. Med WireSense tilbyr Fronius et enklere, mer robust og mer presist alternativ.

 

Slik fungerer WireSense

WireSense-teknologien behøver ingen andre sensormaskinvare, i stedet bruker den trådelektroden som sensor. Sveisepistolen skanner komponenten med en reverserende trådbevegelse, og sveisesystemet sender høydeinformasjonen eller kantposisjonen til roboten. Dersom det for eksempel dreier seg om en overlappende søm, kan kantposisjonen som skal sveises, defineres helt nøyaktig. I tillegg kan systemet reagere på eventuelle avvik. Roboten tilpasser forløpet av sveisesømmen på grunnlag av et program som opprettes spesielt for sveiseoppgaven.

Ved å evaluere høydeinformasjonen beregner roboten ikke bare kantprofilen, men også den faktiske kanthøyden. Dette muliggjør også nøyaktig registrering av mellomrom mellom platene. Kanter registreres fra en høyde på 0,5 millimeter. WireSense kan brukes til alt fra stål, rustfritt stål, aluminium og andre legeringer. Spesielt ved aluminium kan, ifølge Fronius, WireSense skilte med høy kvalitet, for her støter optiske målesystemer ofte på problemer på grunn av den reflekterende overflaten.

I tillegg festes optiske sensorer vanligvis til roboten som ekstra maskinvare og blir dermed til et forstyrrende element på robotarmen. Avhengig av hvor lett tilgjengelig komponenten er, gjør dette bruken av kameraer eller lasere problematisk. Trådsensoren har ingen begrensninger med tanke på dette.

 

Viktig skritt mot tilpasningsdyktig robotsveising

WireSense leverer høydeinformasjon som gjør det mulig å måle konturene og mellomrommene til komponentene. Under idriftsettingen kan brukeren definere og lagre sveiseparametere for forskjellige mellomrom. Assistansesystemet WireSense gjør det mulig for roboten å registrere de faktiske forholdene til komponentene for å laste inn de egnede sveiseparameterne. På grunn av eventuelle mellomrom, og andre avvik som kan føre til bindefeil, sveises det ofte med redusert hastighet uten bruk av sensorer for å kunne garantere høy sømkvalitet. Takket være den nøyaktige registreringen på forhånd kan roboten nå sveise fullstendig automatisk med optimal hastighet, noe som bidrar til ytterligere optimalisering av syklustider.

Den nye WireSense-teknologien sikrer dermed at det alltid sveises nøyaktig med optimerte parametere i de riktige sømposisjonene. Det blir dermed ikke like nødvendig med visuelle kontroller og etterarbeid, i tillegg til at komponentsvinn, ifølge Fronius, kan reduseres med opptil 100 prosent.

 

Forutsetninger

WireSense kan brukes med alle TPS/i-sveisesystemer fra Fronius, som er konfigurert for bruk med CMT-sveiseprosessen. Den nøyaktige trådbevegelsen til trådmateren Robacta Drive CMT, som er plassert direkte på sveispistolenheten, er nøkkelen til det hele. Takket være fleksibiliteten til eksisterende sveisesystemer er det når som helst mulig med ettermontering.

For mer informasjon se: www.fronius.com

Kilde: Fronius
Hold deg oppdatert med Maskinregisteret
Kommentarer (0)
Forsiden akkurat nå

Det kommer inn «gladnyheter»

Ultra Technology leverte hastejobb til Lærdal Medical på dugnad

Covent i full drift uten permitteringer

HR–tjenester når du trenger det

Over 2000 som døgnet rundt 3D-printer smittevernutstyr på nasjonal dugnad!

Hannovermessen 2020 avlyses

Nyhetsbrev

Utsetter Taiwan International Fastener Show 2020

Promet holder hjulene i gang

Nye roterende filer for krevende applikasjoner

Strakstiltak kan skape nye arbeidsplasser i havbruksnæringen

Seco Tools introduserer Double Turbo hjørnefreser og skjær

Migatronic viste CoWelder på Smart Sveis 2020

Additive World 2020 på web - gratis for deg!

Produserer beskyttelsesskjermer så fort de kan

HR Maskin med nysatsing innen fasing

WireSense: trådelektroden som sensor

Bruk Eksportkreditt Norge nå!

Elmia Produktionsmässor 2020 avlyst

OTC i Houston utsatt til høsten

Control-messen utsatt til mai 2021

Lascentrum viste seg på Smart Sveis 2020

Cody vil bidra til å bekjempe koronaviruset

Den 31. utgaven av BIEMH er utsatt til november 2020

Høyeffektlaser gir betydelig potensial for norsk industri

MACH-utstillingen flyttes til januar 2021

Nye datoer for GrindTec 2020

Nye datoer for METAV

Ny dato for wire and Tube Düsseldorf: 7. til 11. desember 2020

EIVA-SAFEX på Smart Sveis 2020

Send til en kollega

0.11