23948sdkhjf

Økt kapasitet gir fortsatt produksjon i Arendal

Norac AS er kjent for sine prefabrikkerte interiør til skip, offshore og bygg. Med ny helautomatisk tynnplatelinje sikrer man ikke bare produksjonen i Arendal, men åpner også for leieproduksjon.

Du tenker kanskje ikke over det til daglig, men både skipsinteriør og komplette innredningsløsninger til oljeplattformer eller leilighetshus produseres av norske Norac AS på Stoa i Arendal. Markedet er globalt, og selv om en del løsninger havner i norske hus, hytter og hoteller er det gjerne skipsinteriør til eksempelvis cruiseskip og ferger som går i norsk og utenlandsk farvann Norac er kjent for. I tillegg til komplette interiørløsninger produserer også bedriften vinduer, dører, vegg, tak og gulvmoduler samt ferdige baderom.

Selskapet har produksjonsfasiliteter i flere land, men har også et ytret ønske om å fortsette produksjonen ved fabrikken i Arendal. Nye investeringer var derfor nødvendig for å gi god lønnsomhet i høykostlandet Norge.

Helautomatisert løsning

Maskinregisteret besøker Norac AS og møter produksjonssjef Anders Jøran Simonstad som tar oss med på en runde i verkstedet. Her innkjøres en splitter ny Prima Power SGe6 STS for plateformat 1500x3000 mm.

- Vi har god erfaring med Din Maskin og disse finske maskinene. Når vi nå fornyer maskinparken er det fordi vi, i tillegg til å ha erfaring med maskinteknologien, fant en god løsning som sikrer effektiv produksjon, uttaler produksjonssjefen.

Saks avgjørende moment

At teknologien er kjent er en fordel, men det var en teknisk løsning som var avgjørende for valget av Prima Power-cellen.

- For å kjøre mest mulig effektivt, også når vi kjører ubemannet om natten, er det en stor fordel at denne tynnplatecellen, som

er en oppdatert servoelektrisk stansemaskin, også har vinkelsaksen med et eget servoelektrisk drivsystem. Dette gjør at klippbevegelsen utføres både raskt og med høy presisjon. Med integrert automatisk lasting, så vel som utlasting og sortering av detaljer og skrot, optimerer dette produktiviteten. Resultatet er at vi fortsatt velger å kjøre "førstegangsproduksjon" i Arendal, understreker Anders Jøran Simonstad.

Høy kapasitet gir nye muligheter

Investeringen vil ikke bare gi Norac god kapasitet, men vil også by på nye muligheter.

- For Norac i Arendal er den nye maskinlinjen viktig for lønnsomheten vår, men når vi nå har satset på en såpass avansert løsning åpner det også for leieproduksjon. Gjennom offline programmering og ubemannet kjøring om natten kan vi også tilby bedrifter komplette tynnplatetjenester av meget høy kvalitet. Vi har årevis med erfaring med produksjon av egne tynnplatekomponenter som eksporteres over hele verden, så kunder på leieproduksjon får jo all denne kompetansen på kjøpet. Bare ring meg hvis du lurer på noe, inviterer Simonstad.

For mer informasjon besøk: www.norac.no eller www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08